Porsche Taycan 4S Cross Turismo: Ηλεκτρική και αυτόνομη

H Porsche θέλοντας να αποδείξει πως τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι απολύτως εφικτά, κατάφερε κάτι που φαντάζει απίθανο!


Ένα road trip 5.000 χλμ. με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μάλιστα σε μία αχανή, αραιοκατοικημένη χώρα φαντάζει πολύ δύσκολο εγχείρημα. Για την Porsche όμως  όχι! Η Taycan 4S Cross Turismo, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδρομή των 5.000 χλμ., χωρίς να απαιτηθεί εξωτερική βοήθεια, παρόλη την ύπαρξη ελάχιστων σταθμών φόρτισης στο μήκος της διαδρομής.

Αυτό αποδεικνύει τις δυνατότητες της Taycan 4S που η μεγάλη της αυτονομία προσφέρει άνετες και χωρίς άγχος μετακινήσεις, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες, καθώς είναι τελείως διαφορετικό να διασχίσεις διάφορες χώρες της Ευρώπης, διανύοντας 5.000 χλμ. από το να διασχίσεις ουσιαστικά τη μισή Αυστραλία.

Το αρχικό σημείο του road trip ήταν το Ντάργουιν της Β. Αυστραλίας και το τελικό, η Νέα Νότια Ουαλία και η διάσημη παραλία Μπόντι του Σίδνει. Ενδιάμεσα, η Taycan 4S Cross Turismo, πέρασε από το Εθνικό Πάρκο Νιτμιλουκ και το ομώνυμο φαράγγι, τις «άγνωστες» αμμοθίνες «Big Red», φυσικά από την πίστα Bathurst, πριν καταλήξει στην παραλία Μπόντι, μέσω των φιδίσιων δρόμων των «γαλάζιων ορέων».

Πρώτος οδηγός της Taycan 4S Cross Turismo ήταν ο Αυστραλός πρώην οδηγός της F1, Μάρκ Γουέμπερ, που είναι και πρέσβης της μάρκας. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού ήταν 19 ημέρες κι απαιτήθηκαν 27 φορτίσεις, συνολικής διάρκειας 85 ωρών, οι περισσότερες κατά τη διάρκεια διανυκτερεύσεων. Η Taycan 4S Cross Turismo δεν είχε κάποιο επιπρόσθετο εξοπλισμό, πέρα από τον ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW και την τοποθέτηση πτυσσόμενης σκηνής στην οροφή, σε περίπτωση που χρειαζόταν διανυκτέρευση στην ύπαιθρο


Η Taycan 4S Cross Turismo, ολοκλήρωσε το ταξίδι, όχι μόνο χωρίς να μείνει από… ρεύμα, αλλά και χωρίς κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, αποδεικνύοντας πόσο φιλικά και ανθεκτικά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμα και σε σκληρή χρήση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *