Pagani Huayra R Evo: “Πετάει” με 900 ίππους και βάρος 1.060 κιλά 

Ήταν το 2021 όταν η Pagani παρουσίασε την Huayra R, ένα hypercar αποκλειστικά για χρήση πίστας, με ισχύ 850 ίππους και ροπή 750 Nm.


Όμως η δύναμη δεν είναι ποτέ αρκετή για την ιταλική εταιρεία, γι’ αυτό δημιούργησε την ακόμα πιο ισχυρή Huayra R Evo, η οποία έχει αποχωριστεί την οροφή της, ενώ ο V12 R-Evo κινητήρας των 6.0 λίτρων παράγει πλέον 900 ίππους και 770 Nm ροπής. Αυτό επετεύχθη με επεμβάσεις στην πολλαπλή εισαγωγής, με νέους εκκεντροφόρους και με προσαρμοσμένο σύστημα εξάτμισης.

Ο θηριώδης κινητήρας συνεργάζεται με ασυγχρόνιστο σειριακού τύπου κιβώτιο 6 ταχυτήτων, το οποίο ζυγίζει μόνο 80 κιλά, ενώ σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την HWA AG για λογαριασμό των Huayra πίστας. Ζυγίζοντας μόλις 1.060 κιλά η νέα Huayra R Evo μπορεί να φτάσει μέχρι τα 350 χλμ./ώρα.

Η αστείρευτη δύναμη της νέας Huayra R Evo περνάει στο δρόμο με το μέγιστο έλεγχο σε κάθε κατάσταση, χάρη στα ελαστικά Pirelli P Zero Slick διαστάσεων 280/680 R19 μπροστά και 345/725 R20 πίσω.

Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει κεραμικά φρένα σε συνδυασμό με ειδικά αγωνιστικά τακάκια, 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω, με δίσκους 410 χλστ. και 390 χλστ. αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Pagani τα αποσπώμενα πάνελ οροφής στη νέα Huayra R Evo βελτιώνουν την αεροδυναμική 5%, ενώ συνολικά έχει βελτιωθεί 21%. Το μπροστινό splitter της Huayra R Evo έχει επεκταθεί κατά 101 χλστ., ενώ το πίσω τμήμα έχει επιμηκυνθεί 190 χλστ. ενισχύοντας την κάθετη παραγόμενη δύναμη κατά 45%.


Στο εσωτερικό τα καθίσματα ντύνονται με πυρίμαχο υλικό, διαθέτουν ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και προσκέφαλα από ανθρακονήματα με ειδική πλευρική προστασία, ενώ το τιμόνι μπορεί να τοποθετηθεί από την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του οχήματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *