Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αύξηση πωλήσεων διεθνώς

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διεθνώς.


Μόνο στις ΗΠΑ περισσότερα από 300.000 ήταν οι πώλησες το τρίτο τριμήνο του έτους, καταγράφοντας  αύξηση της τάξης του 49,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022. Συνολικά, τα EV ήταν το 7,9% των πωλήσεων της βιομηχανίας αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, 313.086 νέα EV πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο έναντι 298.039 οχήματα δεύτερο. 

Αντίστοιχα, το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων στην «πίτα» των συνολικών πωλήσεων αυξήθηκε από το 7,2% του δεύτερου τριμήνου στο 7,9% στο τρίτο.

Η Tesla συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή, με το ποσοστό της στην αγορά όμως να αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά. Το πρώτο τρίμηνο τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας του Elon Musk αποτέλεσαν το 62% των νέων EV στις ΗΠΑ, ενώ το τρίτο,  η επίδοση της Tesla έπεσε στο 50%, καταγράφοντας νέο χαμηλότερο ρεκόρ. Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να ανακάμψει με τη συμβολή του Cybertruck, όμως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει αρκετά σκληρό ανταγωνισμό.


Την ώρα που οι πωλήσεις EV της Tesla φάνηκαν να πέφτουν, μάρκες όπως η Volvo, η Nissan, η Mercedes κι η Hyundai είδαν τις δικές τους να εκτοξεύονται κατά πάνω από 200% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022. Κι η BMW είδε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της να τριπλασιάζονται, ενώ αντίστοιχα, τα EV της Audi παρουσίασαν αύξηση στις πωλήσεις κατά 94% σε σχέση με πέρσι.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *