DS Automobiles: Σχεδιαστικές τομές σε τιμόνι, οθόνες και φωτισμό 

Παράθυρο στο σχεδιαστικό της μέλλον, ανοίγει ο DS Automobiles αποκαλύπτοντας το όραμά της για το εσωτερικό των επόμενων μοντέλων της.


Το πρωτότυπο M.i. 21 χαράσει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι σχεδιαστές της, σε βάθος πενταετίας στα νέα μοντέλα που έρχονται. Η ηλεκτροκίνηση και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών συστημάτων προσφέρουν περισσότερες σχεδιαστικές ελευθερίες, επιτρέποντας τολμηρές αλλαγές.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο φωτισμό της καμπίνας, ο οποίος συνδέεται και προσαρμόζεται με το εσωτερικό περιβάλλον. Παρατηρήστε ακόμα τα μεγάλα, κυκλικού σχήματος, φώτα που έχουν ενσωματωθεί στα πάνελ των θυρών.

Παράλληλα δεν υφίσταται πλέον το κεντρικό τούνελ, ούτε η κεντρική κονσόλα.  Το ταμπλό καλύπτεται από τη μια άκρη μέχρι την άλλη με μια τεράστια κάθετη οθόνη που μοιάζει να αιωρείται, ενώ στα άκρα της έχουν ενσωματωθεί δυο ακόμα μικρότερες οθόνες υπό γωνία.

Η οθόνη μπορεί να γίνει αδιαφανής για να εμφανίσει τις πληροφορίες ή διαφανής για να αποκαλύψει τα υλικά επένδυσης. Οι επιβάτες ελέγχουν το σύστημα με φωνητικές εντολές ή διαισθητικά από μια διαφανή επιφάνεια στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Ιδιαίτερο σχήμα έχει και το πολύγωνο τιμόνι με τις δυο κάθετες ακτίνες.


Ιδέες όπως το εσωτερικό M.i. 21 συνήθως παραμένουν κρυφές, καθώς αποκαλύπτουν μεγάλο κομμάτι από τα σχεδιαστικά πλάνα της εταιρείας, ωστόσο παρουσιάστηκε και στο κοινό, στο Grand Palais Ephemere, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης χειροτεχνίας και ντιζάιν, Revelations.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *