Πως μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου: Οι συμβουλές της γαστρεντερολόγου – ηπατολόγου dr. Νίνας Μαρκουτσάκη που σώζουν ζωές

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας εφιάλτης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, Κι όμως, υπάρχουν μια σειρά από μέτρα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισής του, και να σώσουν ζωές όπως αναλύει η γαστρεντερολόγος – ηπατολόγος – επεμβατικός Ενδοσκόπος, dr. Νίνα Μαρκουτσάκη σε ανάρτησή της στο Facebook.


Επίσης η Dr. Νίνα Μαρκουτσάκη εξηγεί ότι ο προληπτικός ή προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι μια σημαντική εξέταση που πρέπει όλοι (άντρες και γυναίκες) να κάνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η διακεκριμένη γιατρός έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές της για το όλο θέμα, οι οποίες είναι αναλυτικά:

  1. Διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους
  2. Κατανάλωση άφθονων ινών
  3. Περιορισμός των κόκκινων και επεξεργασμένων κρεάτων
  4. Αποφυγή του καπνίσματος
  5. Περιορισμός του αλκοόλ
  6. Αυξημένη σωματική σωματική δραστηριότητα
  7. Συνέπεια στις εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου

Αναλυτικά η Dr. Νίνα Μαρκουτσάκη ανέφερε στην ανάρτησή της.

Κι όμως, εφαρμόζοντας τα παρακάτω μέτρα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Επίσης, ο προληπτικός ή προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι μια σημαντική εξέταση που πρέπει όλοι (άντρες και γυναίκες) να κάνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, διότι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να εντοπίσει και να οδηγήσει στην έγκαιρη θεραπεία του ίδιου του καρκίνου ή, ακόμη καλύτερα, πρώιμων μορφών του, δηλαδή πολυπόδων.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *