Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Imperial College Healthcare NHS Trust ενώνουν τις δυνάμεις τους – Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος: «Συμμαχία με στρατηγική αξία για τον Όμιλό μας και την υγεία στην Ελλάδα»

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Imperial College Healthcare NHS Trust αποφάσισαν να κάνουν πράξη εκείνη τη σοφή ρήση που έλεγε «η ισχύς εν τη ενώσει» και έτσι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.


Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί τον πρώτο νοσοκομειακό όμιλο στην Ευρώπη που εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Συνεργαζόμενων Νοσοκομείων του Imperial College Healthcare.

Συμφωνία με στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας, εξειδίκευσης, ιατρική τεχνογνωσίας και γνώσης, υπέγραψαν ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών με το κορυφαίο παγκοσμίως σε επιστήμη εμπειρία και τεχνογνωσία ίδρυμα Imperial College Healthcare NHS Trust.

 

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλειος Γ. Αποστολόπουλος και ο ομόλογός του στο Imperial College Healthcare Professor Tim Orchard επισφράγισαν την συμφωνία σε μια σεμνή δημόσια τελετή στο ιστορικό κυβερνητικό κτίριο Old Admiralty Building στην καρδιά του Whitehall. Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μεγάλη Βρετανία κ. Ιωάννης Τσαούσης και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ο υπουργός Εμπορίου Λόρδος Malcolm Offord.

Με την υπογραφή αυτή ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί τον πρώτο νοσοκομειακό όμιλο στην Ευρώπη που εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Συνεργαζόμενων Νοσοκομείων του Imperial College Healthcare.


Με αφορμή τη συμφωνία ο Λόρδος Malcolm Offord, δήλωσε «Αποτελεί μία κομβική συμφωνία και για τις δύο χώρες, καθώς μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο σε θέματα ιατρικής αριστείας και ανταλλάσσουμε βέλτιστες πρακτικές. Συνεργαζόμενοι με διεθνείς εταίρους αναπτύσσουμε ικανότητες, ανταλλάσσουμε γνώση, διαμοιράζουμε τεχνολογία, χτίζουμε ανθεκτικότητα, ενισχύουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και αναβαθμίζουμε τα standards. Δουλεύοντας μαζί, εξελίσσουμε τα κλινικά πρωτόκολλα, τις θεραπευτικές μεθόδους και αναβαθμίζουμε συνολικά την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας τόσο εθνικά όσο και διεθνώς».


Ο διευθύνων σύμβουλος του Imperial College Healthcare, καθηγητής Tim Orchard, επεσήμανε τη σημαντικότητα της συμφωνίας ενώ, ο διευθύνων σύμβουλος του όμίλου, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, τόνισε τη μεταφορά και την ανταλλαγή ιατρικής τεχνογνωσίας, για πρακτικές ιατρικής αριστείας, θεραπευτικά πρωτόκολλα, guidelines κ.λπ. προς όφελος του ασθενούς.

Ο όμιλος ανακοίνως επίσης ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από την έναρξη της συνεργασίας στο νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού στη Θεσσαλονίκη, που θα εγκαινιαστεί σύντομα και θα καταστεί σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *