Κορονοϊός: 169 νεκροί και 135 διασωληνωμένοι

Μείωση παρουσιάζει η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων για κορονοϊό και γρίπη σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ.  


Ως προς τον κορονοϊό  ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν 48 ενώ καταγράφηκε μείωση 17,2% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 135 ενώ καταγράφηκαν 169 θάνατοι.

Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον. Το ποσοστό της υπο-παραλλαγής BQ.1.1 αυξήθηκε σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές της ΒΑ.5. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της BA.2 παραμένει η BA.2.75 με ποσοστό 46%, η υπο-παραλλαγή CH.1.1 αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 27% των στελεχών ΒΑ.2, ενώ ακολουθεί η υπο-παραλλαγή XBB με ποσοστό 13%. Η υπο-παραλλαγή XBB.1.5 έχει ανιχνευτεί σε 30 συνολικά δείγματα.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 3 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν. Αττική αύξηση 31%, Ξάνθη 24% και Αλεξανδρούπολη 65%.

Σε ό,τι αφορά τη γρίπη η θετικότητα κοινότητα δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Καταγράφηκαν 2 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, που αφορούσαν νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος την εβδομάδα 23-29 Ιανουαρίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *