Ηράκλειο: Παραιτήθηκε ο εκτελών χρέη διοικητή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Ο εκτελών χρέη διοικητή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο, αποφάσισε να παραιτηθεί λίγες μόνο μέρες μετά την αλλαγή σκυτάλης και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Αιτία όπως αναφέρει ο κύριος Χάρης Λυδάκης, είναι οι μετακινήσεις παθολόγων προς το γειτονικό νοσοκομείου του Ρεθύμνου για να καλυφθούν κενά. Μετακινήσεις που κάνουν τα προβλήματα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ακόμα πιο πιεστικά. Η κατάσταση που περιγράφεται στην επιστολή παραίτησης προκαλεί ανησυχία.


Η παραίτηση του κ. Λυδάκη σχετίζεται άμεσα και κύρια με το σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, αν και έχει υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους η επικινδυνότητα που απορρέει από μία τέτοια κατάσταση.

Στο έγγραφο, στο οποίο υπογράφει ως εκτελών χρέη Διοικητή, τονίζει ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης «θα προκαλέσει επισφάλεια στην εφημεριακή δυνατότητα και συμβατική πρωινή κάλυψη ιδίων αναγκών των Τμημάτων». Και καταλήγει: «Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για αποτροπή δημιουργίας επιπλέον αποσταθεροποιητικών εστιών στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομεία μας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *