«Ευαγγελισμός», «Γ. Γεννηματάς», «Αττικόν» και «Παπαγεωργίου» ετοιμάζονται για απογευματινά χειρουργεία

Τέσσερα νοσοκομεία έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να ενταχθούν στο νέο μέτρο του ΕΣΥ για τα απογευματινά χειρουργεία.


Πρόκειται για τον «Ευαγγελισμό», το Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν» και το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το iatropedia.gr τα παραπάνω νοσοκομεία και οι αντίστοιχες χειρουργικές κλινικές τους έχουν ήδη εκπονήσει σχέδια για την εφαρμογή του μέτρου, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρων.

Απομένει να αποδειχθεί ότι τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ώστε να λάβουν το τελικό «πράσινο φως».

Αναφερόμενος στην ανταπόκριση των γιατρών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πρόσφατα πως αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις αρχικές εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.


«Ευχαριστώ πάρα πολύ τις κλινικές του ΕΣΥ, που ενώ εμείς με τον Μάριο Θεμιστοκλέους αρχικά είχαμε πει ότι έχουμε χαμηλές προσδοκίες για τη συμμετοχή, τελικά αποδεικνύεται πως είναι πάρα πολλές αυτές οι χειρουργικές κλινικές που θέλουν να ενταχθούν στα απογευματινά χειρουργεία», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *