Θεσσαλονίκη: Πάνω από 20% αυξήθηκε ο αριθμός των Ισπανών τουριστών το 2022

Έντονο ενδιαφέρον στους Ισπανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα έχει δημιουργήσει η προώθηση άγνωστων μέχρι τώρα περιοχών της χώρας μας. Όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που έγινε στην Μαδρίτη με στόχο την προώθηση της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού για ολόκληρο τον χρόνο, ο αριθμός των Ισπανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2022 υπερβαίνει κατά 20% τον αντίστοιχο αριθμό του 2019.


Στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού της Χαλκιδικής, παρέστησαν δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, τουριστικοί πράκτορες και γραφεία ταξιδίων, καθώς επίσης και επιχειρηματικές ενώσεις του τουριστικού κλάδου, που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιες από τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας, όπως τα ντολμαδάκια, τον μουσακά ή τις παραδοσιακές σπανακόπιτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μαδρίτη και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ελληνοϊσπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Λεωνίδας Τσιαντής, υπεύθυνος για τον τομέα Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια, περιβάλλεται από μια εντυπωσιακή ακτογραμμή, διαθέτει τις πιο ψηλές βουνοκορφές, οπότε είναι προνομιακός τόπος για δραστηριότητες όπως το σκι, η αναρρίχηση, η πεζοπορία, η ιππασία και έχει εδραιωθεί ως προορισμός για τον τουρισμό του ευ ζην και του οινοτουρισμού.

Μια από τις περιοχές στις οποίες γνώρισε αξιοσημείωτη αύξηση ο αριθμός των Ισπανών τουριστών είναι η Χαλκιδική. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Χαλκιδικής, Γιώργος Μπρούτζας, αναφέρθηκε στα μοναδικού κάλλους μεσογειακά δάση, στις παραλίες της με το διάφανο νερό, καθώς και στην ευχάριστη θερμοκρασία της όλο τον χρόνο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *