Ευχάριστα νέα για τον Τουρισμό: 56 πτήσεις την εβδομάδα έχουν κλειστεί από τις 11 Μαρτίου με προορισμό την Ελλάδα

Τα ταξιδιωτικά έσοδα, που σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ξεπέρασαν κατά 2,6 δισ. ευρώ τον αρχικό στόχο.


Σε αυτά αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι το 2022 αυξήθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τις πολύ σημαντικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας κατά 21,8%, 16,4% και 10% αντίστοιχα σε σύγκριση με το 2019. Καθοριστική ήταν και η συμφωνία με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις/ εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος», με αποτέλεσμα μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 να επισκέπτονται την Αθήνα και άλλους ελληνικούς προορισμούς Αμερικανοί high spenders ταξιδιώτες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι «για το 2023 έχουμε ήδη εγγεγραμμένες 56 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ ξεκινώντας από 11 Μαρτίου, ενώ θα προστεθούν κι άλλες, συν τον Καναδά με δύο πτήσεις, συν την Αυστραλία και την Κίνα που άνοιξαν μετά την πανδημία. Success story είναι και το Ισραήλ με πτήσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Καμπάνια του ΕΟΤ 12 μήνες τον χρόνο για όλους τους ορεινούς, χειμερινούς, εναλλακτικούς προορισμούς και city break. Αυτή είναι μια τεράστια μεταρρύθμιση στον τουριστικό κλάδο. Ψηφιακό booking, digital nomads, στήριξη στα σύγχρονα εργαλεία του marketing, έτσι ώστε να έχουμε δυνατότητα να φέρουμε ακόμα πιο ποιοτικούς ταξιδιώτες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *