Επίθεση του CEO της Lacoste στον Τσιτσιπά – τον υπερασπίστηκε η κοινότητα του τένις

Ο επικεφαλής της Lacoste, Τιερί Γκιμπέρ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Στέφανου Τσιτσιπά επειδή εγκατέλειψε την αναμέτρησή του με τον Χόλγκερ Ρούνε αυτή την εβδομάδα στο ATP Finals – υπερασπίστηκαν αμέσως τον Έλληνα τενίστα οι υπόλοιποι παίκτες.


Ο Γκιμπέρ έκανε συγκεκριμένα ένα Tweet, στο οποίο εξέφρασε την ενόχλησή του από την εγκατάλειψη του Τσιτσιπά στον αγώνα με τον Rune, χαρακτηρίζοντας “unfair” τη συμπεριφορά του, μιας και δεν έδωσε τη δυνατότητα στον Χούμπερτ Χούρκατζ να παίξει σε περισσότερα ματς στο Τορίνο και να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals.

“Μπράβο στον Σίνερ για τη νίκη του (σ.σ. στην αναμέτρηση με τον Ρούνε χθες). Παρά την unfair συμπεριφορά του Τσιτσιπά, έδειξε σε όλους για ποιο λόγο είναι ένας μελλοντικός πρωταθλητής και ένας αυθεντικός τύπος”, έγραψε ο CEΟ της Lacoste, εταιρεία που προμηθεύει και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η κοινότητα του τένις πάντως έσπευσε να υπερασπιστεί τον Τσιτσιπά, δείχνοντας πολύ καλά αντανακλαστικά. Ο Χούρκατζ το έκανε μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την αναμέτρησή του με τον Τζόκοβιτς, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Τσιτσιπά, όπου είπε: «Απ’ ότι άκουσα, οι γιατροί του είπαν ότι θα ήταν εντάξει να έπαιζε. Πίστευε ότι θα ήταν σε θέση να παίξει αυτόν τον αγώνα, οπότε μπήκε και προσπάθησε να τον κερδίσει, αλλά κάτι συνέβη στην αρχή και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Είναι κρίμα και για τους δυο μας, γιατί σίγουρα αν το γνώριζε δεν θα ήθελε να παίξει 3 games. Και εγώ προφανώς θα ήθελα να παίξω έναν ακόμα αγώνα».

Στα social media αρκετοί δημοσιογράφοι του τένις φρόντισαν να υπερασπιστούν τον Έλληνα αθλητή, ενώ ο Άντι Μάρεϊ σε δικό του tweet, ανέφερε: «Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας. Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι ανήθικη συμπεριφορά».


ΠΗΓΗ: tennisnews.gr


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *