Χρυσός στην Ευρώπη στα 100μ. πρόσθιο ο Βαγγέλης Ντούμας

Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο κατέκτησε ο Βαγγέλης Ντούμας, κατά την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.


Ο 16χρονος αθλητής από την Αλεξανδρούπολη, που ανήκει στον Ολυμπιακό, κατάφερε αυτή τη φορά (σε αντίθεση με τα 200μ.) να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να κερδίσει τον τελικό με χρόνο 1:00.80, όχι μακριά από το 1;00.66 που είχε πετύχει τον Απρίλιο στο “Ακρόπολις”.

Πίσω του έμειναν ο Ισπανός Νιλ Καντεβάλ και ο Βούλγαρος Μαξίμ Μανόλοφ, που μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση του βάθρου με χρόνο με 1:01.10.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντούμας θα είναι ένας από τους 16 Ελληνες κολυμβητές/τριες που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ως μέλος της ομάδας 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed.

Λίγο νωρίτερα, η Δέσποινα Πυρίλη αγωνίστηκε στον τελικό των 100μ. ύπτιο, όπου κατετάγη έβδομη με 1:01.88, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων (1:01.80) που πέτυχε τον Μάιο.


Η 16χρονη αθλήτρια του Πανσερραϊκού έχει άλλα δύο χρόνια στην κατηγορία και μπορεί να επιδιώξει διακρίσεις, με την ελπίδα από τη νέα περίοδο να μη χρειάζεται να κάνει καθημερινά τη διαδρομή από τις Σέρρες ως την Καβάλα για να προπονηθεί (αφού το κολυμβητήριο της πόλης είναι κλειστό εδώ και αρκετούς μήνες).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *