To μυθικό «άδειασμα» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Μανώλη Συντιχάκη του ΚΚΕ στη Βουλή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας πολιτικός με τεράστια γνώση για τα κυβερνητικά θέματα, αλλά και ένας πολιτικός που μπορεί να κάνει… φύλλο και φτερό τον οποιοδήποτε πολιτικό αντίπαλο. Και όχι με λόγια αέρα, αλλά με εμπεριστατωμένα και ακριβή στοιχεία.


Παράδειγμα της… ικανότητας του Άδωνι Γεωργιάδη το επικό άδειασμα που έκανε στη Βουλή στον βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντιχάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει 9 δισ. για τους γιατρούς του ΕΣΥ αν έπαιρνε λεφτά από την αγορά των F-35, αν δεν επέβαλε τον αναβαλόμενο φόρο για τις τράπεζες και αν αποφάσιζε να επιβάλει έκτακτο φόρο στους εφοπλιστές.

Ο υπουργός Υγείας άδειασε τον βουλευτή του ΚΚΕ με εμφατικό τρόπο αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν έβαλε 9, αλλά μηδέν δισ. για τα F-35, η απόφαση για τον αναβαλόμενο φόρο των τραπεζών πάρθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να να μη καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες και τέλος θύμισε τι είχε γίνει πριν πολλά χρόνια στην Βρετανία όταν η κυβέρνηση Μπλερ είχε αποφασίσει να φορολογήσει τους εφοπλιστές.

Αναλυτικά οι τάπες του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Λέτε εσείς διπλασιάζω τους μισθούς του ΕΣΥ και πάρτε χρήματα. Από τα 9 δισ. για τα F-35. Απάντηση για τα F-35 έχουμε δώσει μηδέν!


Για τα F-35 συγκεκριμένα έχουμε στείλει μια επιστολή με πρόγραμμα συγχρηματοδότησης που επιδοτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ προς τη χώρα που τα παίρνει.


Άρα προσδοκάτε απλώς να πάρετε 3 δισ. από τα 9 δισ. των F-35 μόλις τα βρήκατε μηδέν.

Ο αναβαλόμενος φόρος των τραπεζών μπήκε για έναν πολύ απλό λόγο. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πήγαινε για κατάρρευση και συμφωνήθηκε με τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένας τρόπος να πάνε αυτοί οι φόροι σε διάρκεια χρόνου για να σωθούν οι τράπεζες, άρα και οι καταθέσεις μας.

Άρα δεν μπορείτε να πειράξετε το κουμπάκι αναβαλόμενος φόρος, διότι αν το πειράξετε κλείνουν οι τράπεζες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Για τον έκτακτο φόρο σε εφοπλιστές θύμισε την ιστορία στη Βρετανία επί Τόνι Μπλερ, όπου ο τότε Βρετανός Πρωθυπουργός έβαλε έκτακτο φόρο στους εφοπλιστές στο CITY του Λονδίνου και οι εφοπλιστές έφυγαν από εκεί και ήρθαν στον Πειραιά.


«Άρα αν λέτε ότι θα πάρουμε 3 δισ. από τα μηδέν των F-35, 3 δισ. από τα μηδέν των αναβαλόμενων φόρων και 3 δισ. από τα μηδέν της φορολογία στους εφοπλιστές για να δώσετε 9 δισ. για τους γιατρούς, τότε οι γιατροί μας θα πάρουν μηδέν. Συγχαρητήρια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ολοκληρώνοντας την εμφατική τάπα του στον βουλευτή του ΚΚΕ.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *