Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μέχρι τις 21:00 για την ψηφοφορία – Στους 130.000 ο αριθμός όσων έχουν ψηφίσει για Πρόεδρο μέχρι τις 20:00

Παράταση πήρε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η απόφαση ελήφθη από την Κουμουνδούρου, εξαιτίας των μεγάλων ουρών που παρατηρούνται έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Την ίδια ώρα, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία ξεπέρασε το φράγμα των 130.000.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 11 το βράδυ.

Πως κινήθηκε η εκλογική διαδικασία


Μέχρι τις 19:00 τους 120.000  είχαν ξεπεράσει οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθαν στις κάλπες σύμφωνα με διαρροή της Κουμουνδούρου.


Ο αριθμός 90.000 που έγινε γνωστός στις 14:30 σημαίνει ότι στις κάλπες προσέρχονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με έναν ρυθμό, δηλαδή, της τάξης των 200 το λεπτό ή 12.000-13.000 την ώρα, ενώ την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή είχαν ψηφίσει 78.000.

Στις 11:15 το πρωί είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 35.000.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στις κάλπες έχουν προσέλθει 27.737 μέλη του κόμματος όταν την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα είχαν ψηφίσει 26.000 ενώ στις 9:50 είχε ανακοινωθεί ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει ψηφίσει 19.000 μέλη του κόμματος ενώ την αντίστοιχη ώρα την περασμένη Κυριακή ο αριθμός τους ήταν 10.000.

Που θα δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις 7 το απόγευμα θα βρίσκεται στο γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο της στην Ακαδημίας 71, ενώ δηλώσεις θα κάνει από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Εφορευτικές επιτροπές: «Σήμερα ψηφίζουμε»

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Δρόσος, ενημερώνοντας ότι «έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό».

«Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε», προσθέτει στη δήλωση του.

Κασσελάκης: «Δεν “βρίσκουν” τα νέα μας μέλη»

Ότι οι εφορευτικές επιτροπές δεν βρίσκουν νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν πρώτη φορά στις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής κατείγγηλε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες αναφορικά με την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση μελών» σημειώνει χαρακτηριστικά και ζητά αυστηρή τήρηση της διαδικασίας από όλα τα μέλη των τοπικών εφορευτικών επιτροπών.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη να μην δέχονται τη δικαιολογία ‘δεν σας βρίσκουμε’ αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών» σημειώνει επίσης στην ανάρτησή του.

Ψήφισε στη Νέα Σμύρνη ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, λίγη ώρα μετά την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ψήφισε στο Αιγάλεω για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω όλοι γνωρίζεται τι θα ψηφίσω, δεν υπάρχει άγχος», είπε χαμογελαστός ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που έμπαινε στο παραβάν. Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο στην πλατεία.

«Καταρχάς, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όλοι μας εμείς, στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί και τώρα επιτρέψτε μου να πάω στο αεροδρόμιο να παραλάβω τη μητέρα μου που έρχεται από την Αμερική», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αχτσιόγλου: “Ισχυρή δομική αντιπολίτευση και επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά”

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν.

Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Σε ερώτηση « θα είσαστε όλοι μαζί αυρίο;», η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *