ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου από τη βάση τον Σεπτέμβριο εισηγήθηκε η Σβίγκου – Ο Σωκράτης Φάμελλος προτάθηκε για πρόεδρος της ΚΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέας ηγεσίας, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.


Τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο στο τέλος Αυγούστου και εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές του Σεπτεμβρίου φέρεται να εισηγήθηκε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Παράλληλα, ζήτημα που επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της ΚΟ, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *