Συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι στην Οδησσό για 45 λεπτά – Όσα συνέβησαν

Την Ουκρανία επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα την Οδησσό, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ουκρανία λίγο πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και στόχος είναι να καταδειχθεί η στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία. Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι διήρκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, 45 λεπτά, δεκαπέντε λεπτά περισσότερα από όσο είχε προγραμματισθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουκρανία πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 2 ετών από την ρωσική εισβολή.


Νωρίτερα, εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται από το πρωί να την επισκέπτεται προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και της ελληνικής αποστολής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι όλοι καλά στην υγεία τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής».

Παράλληλα, τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.


Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *