«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εμφύλιος»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει “εμφύλιος”», «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της Aριστεράς», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡIΖΑ έχει μονομέτωπο κατά της Δεξιάς.


Ειδικότερα, κομματικές πηγές αναφέρουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στη Δεξιά και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που με την πολιτική της οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης». Τονίζουν ότι «κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Οι κομματικές πηγές αναφέρουν ότι «αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «η λογική τού εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει τον σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό». Προσθέτουν δε ότι «ο ”εμφύλιος πόλεμος” έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη» και σχολιάζουν ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ”εμφύλιος”», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της Αριστεράς».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως «είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της Αριστεράς και τη νικηφόρο πορεία τής προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα». Τονίζουν, καταληκτικά, ότι «σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθεια για την τελική νίκη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *