Στην Κατερίνη ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη» και περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας

Την πόλη της Κατερίνης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.


Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της «Αλληλεγγύης» στην Πιερία, επισκέφτηκε το κέντρο της πόλης και μια από τις πιο σημαντικές υποδομές της Κατερίνης, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που ενίσχυσε με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συμμετείχε και σε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη».

Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» συνομίλησε με κατοίκους της Κατερίνης, εργαζόμενους, εμπόρους, καταστηματάρχες, επαγγελματίες και επισκέπτες για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, για την εξέλιξη της πρωτεύουσας του νομού Πιερίας, για τις υποδομές συνολικά στον Δήμο Κατερίνης, αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Κατερίνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας και κομβική πόλη για το σύνολο της χώρας, καθώς από αυτή διέρχεται η οδική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, ο άξονας ΠΑΘΕ. Είμαστε υπερήφανοι, που αυτή την πόλη την ενισχύσαμε όλα αυτά τα χρόνια σε υποδομές, σε ποιότητα ζωής, σε κοινωνικές δομές και σε παροχή κρίσιμων υπηρεσιών προς όλους τους συμπολίτες μας. Η Κατερίνη είναι πλέον μια πιο λειτουργική, πιο ελκυστική πόλη, μια πόλη πιο όμορφη και βιώσιμη, μια πόλη σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη. Θα σταθώ μόνο σε ορισμένα έργα, που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Κατερίνης. Η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, το σχέδιο ύδρευσης και ασφάλειας νερού, η νέα περιφερειακή οδός, η αναμόρφωση της Μητρόπολης και οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης, είναι λίγα μόνο από τα έργα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε πράξη. Προστατεύουμε επίσης τις ακτές της Παραλίας Κατερίνης από τη διάβρωση και αναβαθμίσαμε ενεργειακά το Δημαρχιακό Μέγαρο. Και επιπλέον σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας έχουμε σπουδαίο έργο, με το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, τα προγράμματα προώθησης της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, το Κέντρο Κοινότητας, την ενίσχυση των Τοπικών Σταθμών Φροντίδας και Περίθαλψης και φυσικά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης έχει, χάρις στη διαρκή μέριμνά μας, νέα σύγχρονα μηχανήματα και επικουρικό προσωπικό για να παρέχει προηγμένες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Όλα τα σχολεία τα εξοπλίσαμε με νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία. Και συνεχίζουμε τα επόμενα χρόνια με ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις, που θα κάνουν ακόμα καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η Κατερίνη πηγαίνει μπροστά με συγκεκριμένο σχέδιο, με νέες παρεμβάσεις, που έχουμε δρομολογήσει σε όλους τους τομείς. Οι αναπλάσεις θα συνεχιστούν στην πόλη και συνολικά στον Δήμο, μέσα από το νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διαθέτουμε για τα επόμενα χρόνια διπλάσιους πόρους, μετατρέποντας τα αστικά κέντρα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία σε σύγχρονες, έξυπνες, πράσινες και ανθρώπινες πόλεις. Με την εμπιστοσύνη σας θα κάνουμε και το επόμενο άλμα μπροστά. Με την εμπιστοσύνη σας δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την Κατερίνη τα επόμενα χρόνια, για να δυναμώσουμε τη Μακεδονία, μέσα από τη μετατροπή των απρόσωπων πόρων σε μετρήσιμο έργο για όλους τους συμπολίτες μας».

Στις συζητήσεις του με τους πολίτες, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων σημαντικών έργων και δράσεων που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Κατερίνης, όπως μεταξύ άλλων:


  • Υποστήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας σε όλη την Πιερία με το πρόγραμμα «Διέξοδος».
  • Ανάπτυξη και αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Πιερίας.
  • Πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζόμενων και ανέργων.
  • Βελτίωση οδικού δικτύου Σβορώνου.
  • Βελτίωση οδικού δικτύου Κάτω Αγίου Ιωάννη.
  • Συντήρηση, αποκατάσταση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου.
  • Καθαρισμός ρεμάτων και τάφρων.
  • Ανάδειξη και προβολή του Ολύμπου, της Κατερίνης και συνολικά της Πιερίας σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
  • Θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για παιδιά με αναπηρία.
  • Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των Κέντρων Υγείας και στελέχωσή τους με επικουρικό προσωπικό.
  • Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *