Στην Αθήνα σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την Τουρκία – Συνάντηση με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο θα δεχθεί ο πρωθυπουργός, στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.


Επίσης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του θα συνομιλήσει και με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και θα εγκαινιάσουν τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, στην Τουρκία, όπου τον υποδέχθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ οι δύο άνδρες πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές και ο κ. Μπλίνκεν ανακοίνωσε πρόσθετη βοήθεια 100 εκ δολαρίων για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων.

Σήμερα το πρωί θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ θα έχει επίσημη συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα και στις 19:30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η Ανατολική Μεσόγειος, με ξεχωριστή παράμετρο την Τουρκία, ενεργειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.


Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Μπλίνκεν θα ακολουθήσει δείπνο, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *