Στίγκας: Οι “Σπαρτιάτες” είμαστε σε άτυπη ομηρία – Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ κανένα βουλευτή του κόμματός μας για παράνομες ενέργειες

«Από τη στιγμή που μπήκαμε στη Βουλή, νόμιμα εκλεγμένοι από 250.000 πολίτες, εμείς, οι “Σπαρτιάτες” υφιστάμεθα μια δίωξη, και ποινική, όπως κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Είμαστε σε άτυπη ομηρία. Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ κανέναν βουλευτή του κόμματός μας, τους στηρίζω και θα τους στηρίξω μέχρι τέλους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, σε σημερινή συνέντευξή του για την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Αδειλίνη, για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.


«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλα θέματα με την δικαιοσύνη», προσέθεσε ο κ. Στίγκας. «Το ένα είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες, ότι υπάρχει υποκρυπτόμενος αρχηγός πίσω από εμένα ή από τους βουλευτές μας και το άλλο, θεωρώ και το πιο σοβαρό, είναι το θέμα του Εκλογοδικείου. Μετά από αναμονή περίπου οκτώ μηνών, μας κρατούν, σε μια άτυπη ομηρία και περιμένουμε πότε θα βγει αυτή η περιβόητη απόφαση. Όλους αυτούς τους μήνες κάνοντας υπομονή, αλλά και ένα μεγάλο και σοβαρό κοινοβουλευτικό έργο, έχουμε ακούσει πάρα πολλά. Αυτός ο ψυχολογικός πόλεμος που γίνεται εναντίον μας δεν μας αγγίζει καθόλου. Αυτά που γράφονται και λέγονται για τις έδρες μας είναι αστεία, αλλά και επικίνδυνα πράγματα για τη δημοκρατία».

Σχετικά με την χθεσινή αποχώρηση δύο βουλευτών των «Σπαρτιατών», ο κ. Στίγκας σχολίασε:

«Στις δηλώσεις τους έγραψαν ακριβώς τα ίδια, υποστηρίζοντας ότι εγώ τους κατηγόρησα στη δικαιοσύνη. Οι χαρακτηρισμοί “greek mafia” και “ομάδα εκβιαστών” δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλο από την κοινοβουλευτική ομάδα μας. Αυτά αναφέρονται σε χαρτί που συνυπογράψαμε όλοι οι βουλευτές, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, και το δώσαμε στη δημοσιότητα. Ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν βουλευτή. Όλοι γνωρίζετε ότι στην κατάθεσή μου στην κ. Αδειλίνη δεν είπα ποτέ για βουλευτή ότι έχει κάποιες εγκληματικές ή παράνομες ενέργειες. Μίλησα για εξωθεσμικά κέντρα που επιτίθενται στους “Σπαρτιάτες” και δημιουργούν προβλήματα. Δηλώνω, για ακόμη μια φορά, ότι στηρίζω όλους τους βουλευτές των “Σπαρτιατών” και θα τους στηρίζω μέχρι τέλους. Όποτε γίνει το δικαστήριο εγώ θα είμαι ο βράχος και ο υπερασπιστής τους σε όλη την διάρκεια της δίκης. Δεν έχω κάποια πληροφόρηση για άλλες αποχωρήσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα μας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, όπως ανέφερε, επειδή έμαθε για την ποινική δίωξη των βουλευτών από δημοσιογράφους και όχι από τον Άρειο Πάγο.


«Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι σέβομαι απόλυτα και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», είπε. «Όμως, υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα που με ενοχλούν. Χθες έμαθα για την ποινική δίωξη από δημοσιογράφους. Ήταν ένα απόρρητο έγγραφο που έπρεπε να κοινοποιηθεί προς εμένα, σαν άμεσα ενδιαφερόμενο, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής».


Όσον αφορά την ένσταση κατά των «Σπαρτιατών» στο Εκλογοδικείο, ο κ. Στίγκας υποστήριξε:

«Μεγάλο λάθος γίνεται και με το Εκλογοδικείο. Πέρα από την ψυχολογική πίεση που ασκείται προς τους “Σπαρτιάτες”, υπάρχει και ο νόμος που είναι ξεκάθαρος για τις αρμοδιότητες του δικαστηρίου. Το Εκλογοδικείο δεν είχε κανένα δικαίωμα βάσει των αρμοδιοτήτων του να παραλάβει την ένσταση κατά των “Σπαρτιατών”. Αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Περιμένουμε και εμείς, όπως όλος ο κόσμος, ο νόμος να είναι ίσος προς όλους. Αυτό δεν συνέβη. Θέλω να τονίσω στον ελληνικό λαό ότι στεκόμαστε όρθιοι και αγέρωχοι εμείς οι “Σπαρτιάτες” και τηρούμε τον όρκο που δώσαμε. Ίσως είμαστε το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τηρούμε τον όρκο μας στο ακέραιο. Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και την προστασία της χώρας μας».

Ο κ. Στίγκας ισχυρίστηκε ακόμη: «Εμείς δεν ήρθαμε να εξαπατήσουμε κανέναν ή να βγάλουμε χρήματα. Δεν ήρθαμε να πουλήσουμε κρέμες, όπως κάνουν άλλοι. Δεν ήρθαμε να συμπράξουμε με καμία κυβέρνηση για αντιλαϊκούς νόμους. Όσα νομοσχέδια έφερε η Νέα Δημοκρατία που ήταν καλά για την χώρα μας, εμείς τους είπαμε “ναι”. Σταθήκαμε, όμως, απέναντι σε νομοσχέδια που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, την θρησκεία μας και τα προστάγματα των προγόνων μας.

Υπάρχει πολιτικός αρχηγός που εξαπατά τον ελληνικό λαό και δεν κινείται η δικαιοσύνη. Είναι ξεκάθαρο ότι η αντιπολίτευση συμπράττει με την κυβέρνηση κατά το δοκούν. Πώς γίνεται να είναι μαζί για ένα κατάπτυστο νόμο, όπως αυτός των ομοφυλοφίλων, και μετά από ένα μήνα να κάνουν μομφή κατά της κυβέρνησης; Πώς γίνεται να βγαίνει πολιτικός αρχηγός και να κάνει σκληρή αντιπολίτευση, θεωρητικά, στην κυβέρνηση, αλλά παράλληλα, όταν έρχεται ο νόμος για το ΕΣΡ και την ΑΑΔΕ να ψηφίζει αυτή την κυβέρνηση την οποία κατηγορεί; Πώς γίνεται να βγαίνει κάποιος και να λέει “λεφτά υπάρχουν” και μετά να μπαίνουμε στα μνημόνια; Πώς γίνεται να λένε “θα σχίσουμε τα μνημόνια” και μετά να τα υπογράφουν; Αυτή η υποκρισία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ από τους “Σπαρτιάτες”».


Τέλος, ο κ. Στίγκας ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα συμμετέχει κανονικά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *