Πυρ ομαδόν από Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο Μητσοτάκης δεν συγκυβερνά με κανέναν – Το έπαιζε Ράμπο ο Κασελάκης» – Τι είπε για την εμβληματική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία

«Είναι εξωφρενική η κατηγορία ότι η Δικαιοσύνη κινείται αργά για την υπόθεση των Τεμπών», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.


Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη» για την υπόθεση, ενώ ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν κάποια «διαπλεκόμενα συμφέροντα», σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν συγκυβερνά με κανέναν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση και στον Στέφανο Κασσελάκη και τη στρατιωτική του θητεία, λέγοντας σκωπτικά πως «το έπαιζε Ράμπο και έβγαζε φωτογραφίες με τον μπερέ», ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας ξεχώρισε -όπως είπε- τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι για τον ίδιο το εξής: «Ποιος θέλετε να κυβερνήσει; Ο Μητσοτάκης ή η Ζωή».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων


Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σπανίως μια μεταρρύθμιση τόσο καίρια αποδεικνύεται ότι λειτουργεί τόσο γρήγορα. Η μεταρρύθμιση λειτουργεί σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Από τα 125 νοσοκομεία πρέπει να έχουν ήδη κάνει από ένα απογεματινό χειρουργείο τα 100, άρα έχουν φτιάξει ομάδα χειρουργική απογευματινή τα 100 νοσοκομεία και έχουμε ροή συνεχόμενη. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι συμμετέχει ακόμα και το Ιπποκράτειο, το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη έλλειψη αναισθησιολόγων στη χώρα. Είναι το νοσοκομείο που είχα πει ότι πιστεύω ότι εκεί δεν θα γίνουν τελικά και εκεί γίνονται και μάλιστα έγινε και το τρίτο προχθές.


Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα»

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτή ήταν συζήτηση της περασμένης εβδομάδας, έγινε συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ και η κυβέρνηση πήραν ψήφο εμπιστοσύνης, προχωράμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Αυτή η συζήτηση είναι άνευ ουσίας. Ο Μητσοτάκης δεν συγκυβερνά με κανέναν.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό που έγινε πάλι χθες με την «Εστία» και τον κ. Κοττάκη είναι πολύ άσχημο, δηλαδή πάλι εμπλέκουν τη γυναίκα του πρωθυπουργού με ψέματα, πάλι εμπλέκουν οικογένειες. Τα ίδια που κάναν τέσσερα χρόνια και χάσανε 23 μονάδες, τα ίδια κάνουν και τώρα. Την ίδια πολιτική τοξικότητα είχανε τέσσερα χρόνια οι ίδιες εφημερίδες της ίδιας πολιτικής παράταξης, με τα ίδια αίσχη και ο λαός είπε «23 μονάδες πίσω» και συνεχίζουν στο ίδιο βιολί, με την ίδια τοξικότητα, με την ίδια τακτική, ο λαός θα δώσει την ίδια απάντηση, μην έχετε αμφιβολία.

«Ο Κασσελάκης το έπαιζε Ράμπο και έβγαζε φωτογραφίες με τον μπερέ»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι είναι έτοιμος για πρωθυπουργός


Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο κ. Κασσελάκης το έπαιζε και Ράμπο στον στρατό με θητεία 20 ημερών, τι λέει ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία να το συζητάμε.

ΔΗΜ: Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι…

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό είναι μια τραγωδία, ας τη λύσουνε μόνοι τους. Είναι εικόνα πολιτικού αρχηγού αυτή; Είναι εικόνα στρατιώτου να κάνει πολιτικές δηλώσεις μέσα από ένα στρατόπεδο! Η κυβέρνηση και ο υπουργός Άμυνας σε ένα δείγμα πολιτικού πολιτισμού αντιμετώπισαν με μια ευγένεια τη θητεία του κ. Κασσελάκη, για ποιο λόγο; Γιατί ήταν κάτι ασύνηθες ένας αρχηγός αντιπολίτευσης να πηγαίνει στρατό. Αυτή την ευγένεια και ελευθερία που του έδωσε τη χειρίστηκε ο κ. Κασσελάκης με σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις ή το ανάποδο; Εμένα η εικόνα ενός Κασσελάκη να κάνει TikTok μέσα από ένα στρατόπεδο με ενόχλησε πάρα πολύ ως άνθρωπο που έχει πάει 18 μήνες στρατό. Δηλαδή αν έλεγε ο κ. Κασσελάκης «20 μέρες υπηρετώ την πατρίδα μόνο, αυτές τις 20 ημέρες σέβομαι τις Ένοπλες Δυνάμεις» θα έχανε η Βενετιά βελόνι;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις με μια πολιτική ευγένεια είπαν να μην κάνουν πολιτικό ζήτημα αυτό το οξύμωρο που έχει συμβεί και αυτός πήγε και το έπαιζε Ράμπο, Σιλβέστερ Σταλόνε και έβγαζε και φωτογραφίες με τον μπερέ!

Για την είσοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ήταν τελείως απαράδεκτο. Τους πιάσανε στον ύπνο. Γενικά η εικόνα τού να ξεφτελίζουμε τα πάντα στην Ελλάδα είναι πολύ ενοχλητική, δηλαδή πάνε οι άλλοι, περνάνε τη φρουρά της Βουλής και ανοίγουν πανό, τι να πεις! Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό.

«Για τα ελληνικά δεδομένα, είναι διαστημική η ταχύτητα με την οποία κινείται για το ζήτημα των Τεμπών»

Για την υπόθεση των Τεμπών

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πιο εξωφρενική κατηγορία για την ελληνική Δικαιοσύνη ότι κινείται αργά στο ζήτημα των Τεμπών δεν έχω ξανακούσει. Είμαι στην πολιτική 17 χρόνια βουλευτής, εμένα για τη Novartis κατάφερε η ελληνική Δικαιοσύνη να με αρχειοθετήσει ύστερα από 6 χρόνια και μιλάμε για μια υπόθεση που στον χρόνο έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε 34 άτομα και σε τρεις μήνες ξεκινάει η δίκη. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ταχύτητα στην Ελλάδα στη Δικαιοσύνη, για τα ελληνικά δεδομένα είναι διαστημική ταχύτητα.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη, όταν λέω ότι η Δικαιοσύνη τρέχει με 6 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα για τα Τέμπη έχουμε κάνει και συγκάλυψη από επάνω! Η συγκάλυψη πώς γίνεται; Αφήνεις την υπόθεση να σέρνεται στα δικαστήρια και κάποια στιγμή φεύγει από την επικαιρότητα, δεν γίνεται με το να τη διατηρείς στην επικαιρότητα και να το πας γρήγορα.

«Ποιος θέλετε να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης ή η Ζωή»

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις ευρωεκλογές

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μέχρι την περασμένη Κυριακή ανησυχούσα αρκετά κυρίως διότι υπήρχε μια εμπεδωμένη αίσθηση στην ελληνική κοινωνία ότι αυτές είναι χαλαρές εκλογές, όλοι έλεγαν να στείλω και ένα μήνυμα στο Μητσοτάκη και διάφορα τέτοια. Αυτή η αίσθηση υπήρχε πολύ έντονη γύρω μου, για αυτό και σε όλες μου τις ομιλίες πάντα ξεκίναγα «παιδιά, μην είστε χαλαροί, οι εκλογές δεν έχουν κριθεί, δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο ότι θα κερδίσουμε» και διάφορα τέτοια. Αυτό μέχρι την προηγούμενη Κυριακή γιατί από τότε αισθάνομαι ότι το κλίμα έχει παντελώς αλλάξει, είμαστε σε άλλο πολιτικό περιβάλλον. Η πρόταση δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς έθεσε ένα καινούργιο δίλημμα στις εκλογές. Τελικά απ’ όσους είδατε στη Βουλή ποιος θέλετε να σας κυβερνήσει, ο Μητσοτάκης ή η Ζωή, αυτό είναι το δίλημμα που μπήκε. Και λέω η Ζωή γιατί από όλη την πρόταση δυσπιστίας αν πείτε ένας πολιτικός αρχηγός που ξεχώρισε ήταν η Ζωή, δεν ήταν ο Ανδρουλάκης ούτε ο Κασσελάκης.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σε μια χώρα που πολιτικοποιούνται οι φοιτητικές εκλογές, σε μια χώρα που πολιτικοποιούνται οι συνδικαλιστικές εκλογές, αν κάποιος πιστεύει ότι οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν παράγουν πολιτικά αποτελέσματα πλανάται πλάνην οικτράν. Δεν λέω ότι αν η ΝΔ χάσει στις ευρωεκλογές την άλλη μέρα θα πέσει η κυβέρνηση, αυτό δεν θα συμβεί, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω και ψέματα ότι αν η ΝΔ έχει ένα κακό αποτέλεσμα δεν θα μπούμε σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας. Προφανώς θα μπούμε.

«Η Αθήνα είναι αιχμάλωτη της άκρας Αριστεράς για τα επόμενα 5 χρόνια»

Για τον κ. Δούκα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ θέλω να θέσω ένα παράδειγμα στους φίλους που με ακούνε αν μπορούν να σκεφτούν ψύχραιμα και λογικά. Πήγαμε στις δημοτικές εκλογές στον δήμο της Αθήνας με μια πολύ μεγάλη πρωτοπορία του Κ. Μπακογιάννη, πάρα πολλοί τότε για διάφορους λόγους θέλανε να στείλουνε μηνύματα στην κυβέρνηση και στον Μπακογιάννη. Άλλοι για τον μεγάλο περίπατο, άλλοι γιατί ήταν συγγενής του Μητσοτάκη, άλλοι γιατί είχαν κουραστεί να τα κερδίζει όλα ο Μητσοτάκης για διαφόρους λόγους και ήρθε ένας κύριος που στον πρώτο γύρο είχε πάρει 14% και έγινε δήμαρχος Αθηναίων. Τι έχει συμβεί στην Αθήνα αυτό το πρώτο τρίμηνο; Ακόμα και οι πιο φανατικοί του υποστηρικτές, από τον χώρο του Κέντρου και δεξιά, όχι τους ακροαριστερούς, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι μάλλον κάποιο πολύ μεγάλο λάθος έχει γίνει στην Αθήνα. Βλέπουν έναν δήμαρχο που έχει παραδώσει το δημαρχιακό μέγαρο στην άκρα Αριστερά, που μιλάει για τα κλομπ των μπάτσων… Ο κ. Δούκας έχει παραδώσει τον δήμο της Αθήνας στην άκρα Αριστερά, για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όταν πάνε στην κάλπη να στείλουν μηνύματα ή να κάνουν την πλάκα τους, γεννιούνται τραγωδίες πολιτικές, γιατί η Αθήνα είναι πλέον αιχμάλωτη της άκρας Αριστεράς για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *