«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» προειδοποιεί Τσίπρα και Ανδρουλάκη ο Πέτσας

«Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Το θέμα είναι η ουσία» είπε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στα σχόλια του Νίκου Ανδρουλάκη και του Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις.


Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε «μια νόμιμη επισύνδεση, μια παρακολούθηση μετά από εισαγγελική παραγγελία για λόγους εθνικής ασφάλειας» και διαβεβαίωσε ότι, «θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

«Οποιαδήποτε ευθύνη για πολιτικούς χειρισμούς την έχουν αναλάβει ήδη υψηλόβαθμα στελέχη», σημείωσε αναφερόμενος στις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων, ενώ τόνισε ότι, «ο κ.Ανδρουλάκης εκλήθη από τον κ.Γεραπετρίτη».

«Ο Δημητριάδης παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, αφού δεν ενημερώθηκε ως ‘κρίκος’ αφού η ΕΥΠ υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «να μην μπαίνει με τέτοιους χαρακτηρισμούς στην υπόθεση».

Ο Στέλιος Πέτσας δεν θέλησε να προκαταβάλει τη δήλωση του Πρωθυπουργού.


«Δεν είναι πρωτοφανές η ΕΥΠ να υπάγεται στον πρωθυπουργό, συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα υπαγόταν στο παρελθόν, επί Ανδρέα Παπανδρέου» σημείωσε.


Όσο αφορά στη διάψευση των πρεσβευτών της Ουκρανίας και της Αρμενίας για τις εντολές παρακολούθησης, είπε πως, «οι σχολιαστές έχουν ευθύνη των λεγομένων τους» και ξεκαθάρισε πως «για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν μπορώ να σχολιάσω, περιμένω τη θεσμική οδό που είναι η Βουλή».

«Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο πρωθυπουργός είναι πρωτοφανής, αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις» σχολίασε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *