Ομόφυλα ζευγάρια: Στις 12 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Εισάγεται το νομοσχέδιο

Σήμερα, στις 12:00 συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιείται μετά την ασθένεια του πρωθυπουργού με H1N1, αλλά και τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, εισάγεται το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Χθες, η Ιερά Σύνοδος σε συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα πως διαφωνεί με το νομοσχέδιο με το Μέγαρο Μαξίμου να σχολιάζει μόνο ότι οι απόψεις της Εκκλησίας είναι σεβαστές, χωρίς να προβαίνει σε περαιτέρω σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο, η οποία συμβαδίζει με την κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες και στοχεύει στο να λύσει προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:


  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *