Οι ζοφερές προβλέψεις του Βαρουφάκη! Γιατί γράφει το όνομα του με ένα «ν»

«Χάσαμε την τεράστια ευκαιρία για την χώρα να ξεφύγουμε από αυτήν την μνημονιακή κατάσταση. Τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το 4ο μνημόνιο που το ονόμασε μετα-μνημόνιο. Είμαστε ακόμα σε μνημόνιο. Τώρα έχουμε νέο μνημόνιο που είναι η ακρίβεια και θα πάμε σε νέα μέτρα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που ήταν καλεσμένος την Πέμπτη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.


«Το χρηματιστήριο ενέργειας που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ με εντολή της τρόικας, το οποίο συντηρεί ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να καταργηθεί: είναι τρεις ιδιώτες που βάζουν το «ταβάνι» των τιμών, είναι τρεις «ολιγάρχες». Είναι λάθος και λαϊκισμός τα επιδόματα που δίνει η Κυβέρνηση. Ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος, αφού πενταπλασιάστηκε η τιμή του φυσικού αερίου. Τι πρέπει να δούμε; Πόσο αυξάνεται το κόστος παραγωγής και πόσο αυξάνεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Αν δεν είναι ίδια, υπάρχει πρόβλημα. Εδώ δεν είναι ίδια. Πρέπει να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας. Αυτό είναι μη λαϊκίστικη, φιλολαϊκή πολιτική», υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως «Η εστία της ανόδου των τιμών είναι η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και το άλλο  κομμάτι είναι τα σούπερ μάρκετ, που λειτουργούν ως καρτέλ στην Ελλάδα».

Στο τέλος της συζήτησης, σε πιο χαλαρό κλίμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως από την στιγμή που μπήκε στην πολιτική απέκτησε κάτι που δεν ήθελε και αυτό είναι οι εχθροί του, ενώ παράλληλα, όπως σημείωσε «έχω οπαδούς που πιστεύουν αυτό που θα πω, πριν το πω, και ας είναι ανοησία».

Τέλος, ανέφερε πως αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον λόγο για τον οποίο γράφει το όνομα του με ένα –ν, ως Γιάνης, αντί να επιλέξει την γραφή με δύο –ν, λέγοντας πως «Το έχω κάνει για να τιμήσω τον Γιάνη Κορδάτο, τον μεγάλο ιστορικό που έγραφε το όνομα του με ένα –ν και έτσι και αλλιώς οι Γερμανοί το Johannes το γράφουν με δύο -ν και το Ηans με ένα –ν».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *