Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Oknews.gr για τις τεράστιες αλλαγές στο ΕΣΥ – Τα απογευματινά χειρουργεία, οι ιδιώτες γιατροί, οι προσλήψεις οι ανακαινήσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Oknews.gr έκανε αναφορά και στις τεράστιες αλλαγές που κάνει στο ΕΣΥ με στόχο να αναδομήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να το κάνει ισχυρό και προσαρμοσμένο στην σημερινή πραγματικότητα


«Νομοθετήσαμε και εφαρμόζουμε τα απογευματινά χειρουργεία, που είναι στο δεύτερό τους μήνα και πάνε πάρα πολύ γρήγορα. Έχουμε προχωρήσει την θεσμοθέτηση του ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ψηφίσει και την θεσμοθέτηση του έργου των ιδιωτών μέσα στο ΕΣΥ.Άρα τι κάνουμε; Σχεδιάζουμε μια πολύ μεγαλύτερη όσμωση, μια πολύ μεγαλύτερη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θα είναι πια, δυο παράλληλα συστήματα που ποτέ μεταξύ τους δεν συναντιούνται, αλλά θα είναι δυο συστήματα, που μπορούν, όταν αυτό χρειάζεται να συνεργάζονται για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Και βεβαίως γίνονται όλες οι προσλήψεις μέσα στο 2024.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ετήσιου στόχου προσλήψεων από την πρώτη μέρα του ΕΣΥ και προχωράμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και ήδη είμαστε και στη μεγαλύτερη κτιριακή, αλλά και μηχανολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΣΥ.

Έχουμε 90 από τα 125 νοσοκομεία υπό ανακαίνιση και 156 από τα 418 Κέντρα Υγείας υπό ανακαίνιση και περίπου 90 εκατ. ευρώ αγορά για τον τεχνολογικό εξοπλισμό για τα νοσοκομεία της χώρας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας».


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *