Ν. Παππάς – ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει “θα τα πούμε μετά”»

Για πολιτικές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία και βιώνουν οι πολίτες της περιοχής, έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Στο Κόκκινο» και «Αθήνα 984».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, ζήτησε να σταματήσει η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να δοθούν άμεσα τα στοιχεία για τον αριθμό των αγνοουμένων στη δημοσιότητα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «έχουμε ένα φαινόμενο, για το οποίο είχαμε προβλέψεις από την περασμένη Παρασκευή και το οποίο ξεκίνησε από τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε αργά την Τετάρτη. Άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όπως “ήταν απότομο”, “δεν γνωρίζαμε”, κλπ. Πρέπει να δούμε πόσα αντιπλημμυρικά έργα είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και τι ήταν αυτή η δημοσιογραφική πληροφορία, που καταγράφηκε σε ρεπορτάζ, ότι απεντάσσονται αντιπλημμυρικά στο τέλος Αυγούστου».

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες, ανέφερε πως «το ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν έχει οργανόγραμμα, δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Και τώρα θα πρέπει να είναι πιο λεπτομερείς στις εξηγήσεις τους, άνθρωποι οι οποίοι έχουν χρόνια θέσεις ευθύνης. Άκουγα τον κ. Αγοραστό πιο νωρίς και αναρωτιόμουν ποιος είναι περιφερειάρχης Θεσσαλίας τα τελευταία 12 χρόνια. Δεν μπορεί να κατηγορούμε μια απροσδιόριστη γραφειοκρατία. Στη Θεσσαλία είναι ο πρώτος κρατικός λειτουργός, με κονδύλια, με δυνατότητα να σχεδιάζει, να προτεραιοποιεί, να υλοποιεί».

Για να συμπληρώσει: «Να ειπωθεί η αλήθεια τώρα. Να μην κρύβεται κανένας. Να δούμε ποιος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων και να μη γίνει μία επικοινωνιακού τύπου διαχείριση για να περάσει το Σαββατοκύριακο. Σε ό,τι μας αφορά, δεν πρόκειται να πούμε “για τις ευθύνες θα τα πούμε μετά”. Όχι. Ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις διάσωσης, θα συζητάμε και για τις ευθύνες. Δεν θα σβήσουν τα φώτα χωρίς να τα συζητήσουμε».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *