Ν. Κεραμέως: Όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν πλέον να ψηφίσουν

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS στην Αυστραλία.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός: «Πλέον, όλοι οι Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν, πρώτα απ’ όλα χωρίς κανένα νομικό περιορισμό, δηλαδή, δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι έχουν μείνει στην Ελλάδα ή ότι έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, και συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές, μπορούν να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου.»

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, τον Φεβρουάριο, θα ανοίξει μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα μπορεί κάποιος απόδημος εκλογέας, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους, να αιτείται την αποστολή ψηφοδελτίου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

«Περίπου 20 ημέρες, πριν τις εκλογές, δηλαδή, μέσα στον Μάιο, θα λάβει το φάκελο της επιστολικής ψήφου, στη διεύθυνση, την οποία έχει δηλώσει. Παίρνει 3-4 λεπτά για να συμπληρώσει κανείς την επιστολική ψήφο, και θα πρέπει να τη στείλει πίσω, στον προσυμπληρωμένο φάκελο, που θα έχει λάβει», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών.

Η κ. Κεραμέως, υπογράμμισε το γεγονός ότι ιδιαίτερα οι εκλογείς της Αυστραλίας, θα πρέπει να αποστείλουν το ψηφοδέλτιο τους πίσω, το συντομότερο δυνατόν, μετά την παραλαβή του φακέλου, επιτρέποντας επαρκές χρονικό διάστημα, για την ταχυδρομική αποστολή.
Επισημαίνεται ότι το αργότερο που μπορεί να φτάσει ένα ψηφοδέλτιο για να καταμετρηθεί, είναι την παραμονή των εκλογών, μέχρι τις 5 το απόγευμα.


Η κ. Κεραμέως ερωτήθηκε και για το κυρίαρχο πολιτικό θέμα, των τελευταίων ημερών το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. «Για μένα είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και θα βάλω και μια ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών», τόνισε η κ. Κεραμέως.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *