Ν. Κεραμέως από Πάτρα: «Το 2024 προμηνύεται ως μία πραγματική μεταρρυθμιστική χρονιά»

«Το 2024 προμηνύεται ως μία πραγματική μεταρρυθμιστική χρονιά», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα, η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τους συγκεντρωμένους σημείωσε ότι «όπως έχει πει από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη μέρα της θητείας μας μέχρι την τελευταία, εμείς θα είμαστε δίπλα στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες».

Ξεκινώντας την ομιλία της, η υπουργός Εσωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η νέα κοινοβουλευτική χρονιά ξεκινάει αύριο με ένα νομοσχέδιο, το οποίο πιστεύω ότι έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αύριο το πρωί θα είμαστε στη Βουλή για να υπερασπιστούμε το νομοσχέδιο που θεσπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους το θεσμό της επιστολικής ψήφου» και πρόσθεσε: «Η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο, το οποίο αφορά όλους τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, αλλά και όλους τους Έλληνες που είναι στην χώρα μας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο η Νίκη Κεραμέως, «η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο το οποίο βαθαίνει τη δημοκρατία» και συνέχισε: «Όποιος φοβάται την επιστολική ψήφο, φοβάται τη συμμετοχή. Είναι ένα μέτρο δημοκρατίας, δηλαδή πως θα φέρουμε περισσότερο κόσμο στις κάλπες, πώς θα ενισχύσουμε τη συμμετοχή και πώς θα παρακινήσουμε συμπολίτες μας να πάνε να εκφράσουν τη βούλησή τους».

Αναφερόμενη στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο» και πρόσθεσε: «Στην συνέχεια, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για να δηλώσει κάποιος αν θέλει να ψηφίσει μέσω επιστολικής στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Τέλη Απριλίου κλείνει η πλατφόρμα, φεύγουν οι φάκελοι από το υπουργείο Εσωτερικών για όποιους έχουν ζητήσει να ψηφίσουν επιστολικά, τους λαμβάνουν περίπου 20 μέρες πριν από τις εκλογές και έχουν αρκετές ημέρες στην διάθεσή τους για να συμπληρώσουν την επιστολική ψήφο. Μόνο προαπαιτούμενο είναι να επιστρέψει η επιστολική ψήφος και να έχει φτάσει μέχρι την παραμονή των ευρωεκλογών, Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 5:00».


Μιλώντας για την διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, Νίκη Κεραμέως είπε ότι «έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για τη μυστικότητα, την ασφάλεια και την εγκυρότητα, με κωδικούς Taxis, με επιβεβαίωση με κωδικό ασφαλείας στο κινητό τηλέφωνο, με παρακολούθηση της πορείας του φακέλου για να ξέρει ο ψηφοφόρος ανά πάσα στιγμή που είναι ο φάκελός του, με χαρακτηριστικά γνησιότητας στους φακέλους και όλες τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν οι καλύτερες διεθνείς πρακτικές και πολλές περισσότερες».


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θεσπίζουμε αυτό το μέτρο για να εξαντλήσουμε ως Πολιτεία όλα τα θεσμικά εργαλεία που χρειαζόμαστε, ώστε να παρακινήσουμε περισσότερο κόσμο να πάει να ψηφίσει».

Στην συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις προσλήψεις, λέγοντας ότι «ανακοινώσαμε πριν από λίγο καιρό τις προσλήψεις που θα γίνουν από το υπουργείο Εσωτερικών το 2024 και την μερίδα του λέοντος σε αυτές τις προσλήψεις, τις έχει ο τομέας της υγείας, σε απόλυτη θα έλεγα σύμπλευση με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει πει ότι σε αυτή την δεύτερη τετραετία θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στην υγεία». Ως εκ τούτου λοιπόν, τόνισε, «οι νέοι διορισμοί στην υγεία θα φθάσουν τις 6.500».

Κλείνοντας την ομιλία της, η Νίκη Κεραμέως, είπε ότι «το 41% που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές είναι τίτλος πολύ μεγάλης ευθύνης, γι αυτό και πρέπει να υλοποιήσουμε στο ακέραιο καθεμία εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη» και συμπλήρωσε: «Στο δρόμο για τις ευρωεκλογές πρέπει να περάσουμε το μήνυμα της ανάγκης πολιτικής σταθερότητας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *