Με πρωτοβουλία και άμεσες κινήσεις του υπουργού Εργασίας Αδ. Γεωργιάδη σώθηκαν 1.300 θέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Με άμεσες κινήσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που αφορούσε 1.300 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που κινδύνεψαν να μείνουν χωρίς εργασία.


Σε συνάντηση που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό παρουσία του διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη ανακοινώθηκε η εύρεση λύση στο που είχε δημιουργηθεί.

«Καλωσορίζω στο υπουργείο εργασίας και τον κο Γιαννακό, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και τον διοικητή της ΔΥΠΑ κο Πρωτοψάλτη. Πριν από ενάμιση μήνα, είχαν βρεθεί κάτω από το υπουργείο Εργασίας διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι στα δημοσία νοσοκομεία του ΕΣΥ από το πρόγραμμα 55-67 της ΔΥΠΑ οι οποίοι ανησυχούσαν ότι λόγω της λήξης του προγράμματος θα έχαναν την εργασία τους. Τότε κατέβηκα κάτω, μίλησα με τον κο Γιαννακό, παλαιό γνώριμό μου από το υπουργείο Υγείας και υποσχέθηκα πως θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση σε αυτό το θέμα. Σήμερα είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε τη λύση που βρήκε ο κος Πρωτοψάλτης από τη ΔΥΠΑ, τον ευχαριστώ, με τον σύμβουλό μου Σταμάτη Πουλή, και με τη βοήθεια του υφυπουργού κου Σπανάκη» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Να θυμάστε ένα πράγμα. Όταν λέμε κάτι στο υπουργείο αυτό θα γίνεται. Δεν το λέμε για να το πούμε. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον διοικητή της ΔΥΠΑ. Δεν ήταν εύκολο να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, αλλά πολύ μεγάλη τεχνική επάρκεια και νομιμότητα βρήκε τη λύση. Και τον κο Γιαννακό στο οποίο αναγνωρίζω τη μαχητικότητα και την ακεραιότητά του όπως στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να μένουν ψηλά Στο τέλος η ζωές όλων μας εξαρτάται από αυτά».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γιαννακός επισήμανε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό εργασίας κο Γεωργιάδη ο οποίος κράτησε τον λόγο του και απέτρεψε να φύγουν από τα νοσοκομεία 1.200 μάχιμοι εργαζόμενοι, αλλά και οι ίδιοι να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Συνάντησε πάρα πολλά εμπόδια, το διαπιστώσαμε στην πορεία, αλλά ξεπεράστηκαν και έγινε αυτό το ειδικό πρόγραμμα και μακάρι να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες γιατί τα νοσοκομεία θέλουν και άλλη ενίσχυση σε προσωπικό».

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης είπε: «Με πρωτοβουλία και απόφαση του υπουργού η ΔΥΠΑ υλοποιεί ένα ειδικό πρόγραμμα για όλους αυτούς τους ωφελούμενους που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥ. Δουλειάς μας είναι να στηρίζουμε το εργατικό δυναμικό, να βρίσκουμε λύσεις και πάντα υπό την ηγεσία του κου Γεωργιάδη υλοποιούμε και βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα στα των εργαζομένων. Χαρά μας ήταν να βρούμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα».


Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο


Σε σχετική του ανάρτηση ο Άδωνις γεωργιάδης αναφέρει:

«Πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχα υποσχεθεί στους 1300 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ, από το πρόγραμμα 55-67 της ΔΥΠΑ, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση για να διατηρήσουν την εργασία τους. Σήμερα είμαστε εδώ μαζί με τον κ. Γιαννάκο για να ανακοινώσουμε τη λύση που βρήκαμε, με τη βοήθεια του κ. Πρωτοψάλτη από τη ΔΥΠΑ, με τον @stamatispoulis τον σύμβουλό μου, και με τη βοήθεια του υφυπουργού κ. @vspanakis. Να θυμάστε ένα πράγμα: Όταν λέμε κάτι στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αυτό θα γίνεται! Ακολουθούν οι δηλώσεις μας με τον κ. Γιαννακό σήμερα για την εύρεση της λύσης:

https://fb.watch/p2LhF8OD0a/?mibextid=WC7FNe

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία το 2024».


 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *