Κυριάκος Μητσοτάκης: Η παρουσία μου στην Οδησσό αντανακλά τον σεβασμό όλου του ελεύθερου κόσμου προς τον ηρωικό αυτό λαό

Στη σημερινή παρουσία του στην Οδησσό, την οποία χαρακτηρίζει τόπο σύμβολο αναφέρεται σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Κυρίακος Μητσοτάκης,


Η ανάρτηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Βρέθηκα σήμερα στην Οδησσό, εδώ όπου η Φιλική Εταιρεία άναψε τη φλόγα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Αλλά και στον τόπο-σύμβολο όπου αντιστέκεται ο ουκρανικός λαός παλεύοντας για τη δική του ελευθερία. Η παρουσία μου εδώ αντανακλά, πιστεύω, τον σεβασμό όλου του ελεύθερου κόσμου προς τον ηρωικό αυτό λαό. Η ελπίδα της ειρήνης στην Ουκρανία δεν πρέπει να σβήσει. Και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον αποτρόπαιο βομβαρδισμό της 2ας Μαρτίου κατά αστικών συγκροτημάτων εδώ στην Οδησσό.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να επαναλάβω στον Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy, τον οποίο ευχαριστώ για την υποδοχή, ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία στον δίκαιο αγώνα για την προάσπιση της εθνικής της ακεραιότητας. Και βέβαια στηρίζουμε την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί με τη Μαριούπολη, η Οδησσός υπήρξε επί πολλούς αιώνες ζωτικός κόμβος του Ελληνισμού στις ακτές του Εύξεινου Πόντου. Και είχα τη χαρά να συναντήσω εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, που αποτελούν τη ζωντανή συνέχεια της μακραίωνης αυτής σύνδεσης μεταξύ των χωρών μας. Είμαστε κοντά σας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *