Κόντρα Πλεύρη-Σκουρλέτη μετά το «ναι μεν αλλά» Βαρουφάκη για συγκυβέρνηση

Νέο πολιτικό ενδιαφέρον έδωσε η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη πως είναι «ανοικτός» για μετεκλογικές συνεργασίες στην βάση προγράμματος που θα έχει συμφωνηθεί πριν την προσφυγή στις κάλπες.


«Όλοι ξέρουμε ότι μάλλον θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Διαφωνεί κανείς ότι μια συμμαχική κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα; Δεν νομίζω, αν δεν έχει πρόγραμμα θα είναι επικίνδυνη. Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να προκύψει σε 3 ημέρες μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Εμείς λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο αλλά πριν τις εκλογές. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους».
Παράλληλα, υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα του 2015 σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεξιοί χωρίς καταθέσεις ψήφισαν «ΟΧΙ» και αριστεροί με καταθέσεις ψήφισαν το ένοχο «ναι»» και υπερασπίστηκε παλαιότερες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες θα ήταν απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών να περιμένει στις ουρές των ATM την περίοδο που είχαν κλείσει οι τράπεζες. «Οποιαδήποτε πατριωτική κυβέρνηση έπρεπε να πει όχι σε νέα δάνεια με ρήξη ακόμα και αν αναγκαζόμασταν να πάμε σε δραχμή» είπε ο ίδιος.

Η απάντηση στον κ. Βαρουφάκη ήρθε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη «Μας λέγατε κ. Βαρουφάκη ότι ήταν απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών να περιμένει στις ουρές των ΑΤΜ. Μήπως γιατί εσείς δεν θα είχατε πρόβλημα αν κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα; Απρέπεια είναι να έχεις περιουσιακά στοιχεία που δεν επηρεάζονται από την κατάρρευση τραπεζών και να παίζεις ως παίγνιο τις καταθέσεις των πολιτών». Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ επιλογή η τυχόν συγκυβέρνηση με Βαρουφάκη; Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θέλει συγκυβέρνηση με το ΜεΡΑ25. Ότι θέλει ξανά να ζήσουμε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο Τσίπρας το θέλει;».

«Η περίοδος του 2015 ήταν η αρχή του τέλους των μνημονίων και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το φαύλο κύκλο. Το α’ εξάμηνο εσείς παίζατε το ρόλο της 5ης φάλαγγας και λέγατε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία. Βλέπατε το κράτος ως αγελάδα και αρμέγατε. Αυτή είναι η αλήθεια, η κορυφαία η στιγμή, του δημοψηφίσματος του 62% γιατί ανάγκασε τις ακραίες φωνές στην Ευρώπη να αποδεχθούν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό το αποτέλεσμα οδήγησε σε λιγότερο επώδυνο συμβιβασμό. Ήταν ένα ήπιο μνημόνιο που έκλεισε τον φαύλο κύκλο. Κάνετε τώρα τους μάγκες με τις πλάτες της διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *