«Κλείδωσε» για τις 12 Ιουλίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τετ-α-τετ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους.


Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν περίπου στις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδεις πληροφορίες, θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, παρούσα θα είναι και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς και κατά πάσα πιθανότητα η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, η Άννα Μαρία Μπούρα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση. Αν πάει καλά η συνάντηση θα δούμε αν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Τουρκίας, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ μαζί με τον κ. Ερντογάν θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος Τύπου Τσαγατάι Κιλίτς, στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, και ενδεχομένως ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, αν η σύνθεση είναι τρεις συν τρεις και στην ελληνική πλευρά βρίσκεται η κ. Μπούρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *