Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνησή μας επενδύει σημαντικά στην έρευνα και στην καινοτομία και στηρίζει έμπρακτα τις startup επιχειρήσεις

«Η κυβέρνησή μας επενδύει σημαντικά στην έρευνα και στην καινοτομία και στηρίζει έμπρακτα τις startup επιχειρήσεις».


Αυτό σημειώνει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Όπως αναφέρει ο υπουργός: «Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσα σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα.

Ενημερωθήκαμε για τις εργασίες επέκτασης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ συνομιλήσαμε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων που στεγάζονται εκεί.

Βρεθήκαμε στο σημείο κατασκευής ενός εκ των πέντε κτιρίων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, όπου θα στεγαστεί η έρευνα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη.


Στο Τεχνολογικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος», το οποίο φιλοξενεί 50 νεοφυείς επιχειρήσεις, παρακολουθήσαμε τον τρόπο λειτουργίας του καινοτόμου σταθμού ανεφοδιασμού οχημάτων με «πράσινο» υδρογόνο, καθώς επίσης και την ανάπτυξη εργαλείων για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών όπως ο καρκίνος στο πάγκρεας.


Η κυβέρνησή μας επενδύει σημαντικά στην έρευνα και στην καινοτομία και στηρίζει έμπρακτα τις startup επιχειρήσεις».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *