Η διάταξη που «άναψε τα αίματα» στο υπουργικό και αποσύρθηκε με παρέμβαση Μητσοτάκη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας παρουσίασε μια διάταξη, η οποία προσφέρει αυξημένη προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες διαφόρων υποθέσεων, η οποία, όμως, θα καλύπτει και τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες της Novartis.


Στο άκουσμα της εισήγησης, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το iefimerida.gr, αντέδρασαν έντονα οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Θάνος Πλεύρης και Βασίλης Κικίλιας, επιχειρηματολογώντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να φέρει τέτοια ρύθμιση στη Βουλή, όταν η υπόθεση Novartis, την οποία η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν ως σκευωρία, στηρίχθηκε μόνο στις γενικόλογες, αστήρικτες και συκοφαντικές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο Κώστας Τσιάρας από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δεν είναι δική του επιλογή και ότι υφίσταται πιέσεις από τη Διεθνή Διαφάνεια. Μάλιστα, προκειμένου να καθησυχάσει τους συναδέλφους του, τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας, ώστε αν αποδειχθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis είπαν ψέματα, να τιμωρηθούν αυστηρότερα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να ηρεμήσει τα πνεύματα ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει τη διάταξη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *