Γιώργος Παπανδρέου: «Μπορώ να κάνω την παράταξη μεγάλη ξανά»

Με την κάλπη των εκλογών του ΚΙΝΑΛ να πλησιάζει και την αντίστροφη μέτρηση για την ερχόμενη Κυριακή να έχει ξεκινήσει, οι υποψήφιοι πρόεδροι της παράταξης δίνουν την τελευταία μάχη της εκλογής τους.


«Είναι ένα κάλεσμα για μια γιορτή Δημοκρατίας», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο MEGA για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι μια ανοιχτή και συμμετοχική διαδικασία για όλους τους πολίτες. Θέλουμε τη φωνή του πολίτη, δίνουμε την εξουσία στον πολίτη να αποφασίζει πώς θα προχωρήσει αυτό το κίνημα και τι προοπτική θέλει να δώσει», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στη διαδικασία θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον Covid.

 
«Μπορώ να κάνω την παράταξη μεγάλη ξανά»
Ο πρώην πρωθυπουργός μοιράστηκε τις σκέψεις του για την παράταξη που, όπως είπε, έχει «μια ευθύνη απέναντί της».

«Θέλω να φτιάξουμε μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη και πάλι. Μπορώ να κάνω την παράταξη μεγάλη ξανά».


Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει η ανάγκη στην κοινωνία «για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Αυτό που χαρακτηρίζει την παράταξη είναι ότι είμαστε μια δύναμη συμμετοχική, προοδευτική και μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Κάναμε σημαντικές και μεγάλες αλλαγές που όλοι υμνούν, όπως η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όμως έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε».


 
 «Θα διευρύνουμε την απήχησή μας»
Στόχος του κ. Παπανδρέου είναι το άνοιγμα προς όλα τα δημοκρατικά τόξα.

 
 «Είμαστε μια παράταξη που θα φέρει μεταρρυθμίσεις, θα διευρύνουμε την απήχησή μας και από αριστερά και από δεξιά. Είμαστε διαφορετικοί, έχουμε άλλη αντίληψη, δεν μπαίνουμε στο στενό επίπεδο αριστεράς δεξιάς. Να κάνουμε το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, πόλο ουσιαστικά της προοδευτικής παράταξης. Να είμαστε εμείς ο πόλος της προόδου».

Πολιτικοί αντίπαλοι για τον πρώην πρωθυπουργό είναι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αντίπαλος είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπω συνεργασία με κανέναν. Ο βασικός μου στόχος να γίνουμε εμείς ο καταλυτής. Δεν είναι απαραίτητο να πάω με κάποιον. Ο στόχος ο δικός μου είναι να γίνουμε κυβερνητική πλειοψηφία. Το αισθάνομαι ρεαλιστικό, ήμουν πρωθυπουργός του 45% του ελληνικού λαού».


Όπως σημειώνει ο κ. Παπανδρέου, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα φέρει: «την επανάσταση του αυτονοήτου, δηλαδή ψηφιακό κράτος, πράσινη ανάπτυξη, διαφάνεια».

«Παλεύω να κάνω μεγαλύτερη την παράταξη. Εφόσον εκλεγώ, και πιστεύω ότι θα εκλεγώ, μπορώ να τη μεγαλώσω και να την αναδείξω διεθνώς».

Όσο για το αν τελικά δεν τα καταφέρει και αν στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει κάποιον από τους συνυποψηφίους του:

«Θα είμαι πάντα κοντά σε αυτόν τον χώρο να στηρίζω από κάθε μετερίζι. Εγώ θα στηρίξω την παράταξη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *