Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να βάλει στο συρτάρι το μέτρo για υποχρεωτικά rapid test

Σε αλλαγή πλεύσης προχώρησε η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις από την πλευρά των εμβολιασμένων πολιτών, για την πρόθεση της να επιβάλλει τη διενέργεια rapid test για ανίχνευση του κορονοϊού με δική τους επιβάρυνση, πριν από τα ρεβεγιόν.


Το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν το Υπουργικό Συμβούλιο, σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, ο Πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να προτείνει τη διενέργεια αυξημένου ελέγχου με self test, με βασικό σκεπτικό ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η σχέση της πολιτείας με όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού βασίστηκε και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε ο χρόνος ως την παραμονή των Χριστουγέννων, να προετοιμαστούν ούτε ο κρατικός μηχανισμός, ούτε οι πολίτες, ούτε οι καταστηματάρχες. Επιπλέον το μέτρο θα προκαλούσε πανδαιμόνιο και συνωστισμό στα φαρμακεία τα οποία κάνουν rapid test.

Στη ζυγαριά μπήκαν και τα ευρήματα που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται περίπου 15 μέρες πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη σε σχέση με την μετάλλαξη Όμικρον. ‘Έτσι κρίθηκε ότι το πιο κρίσιμο σημείο για ελέγχους είναι οι τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη και οι πρώτες του νέου έτους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *