Ευάγγελος Αποστολάκης: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;» – Στα χαρακώματα Κασσελάκης-Τσίπρας

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πως γίνεται αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στον ρ/σ των Παραπολιτικών.


Για τα περί ρήξης Κασσελάκη-Τσίπρα, σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι έχει ούτε ο Κασσελάκης τάσεις να επικρίνει τον Τσίπρα ούτε ο Τσίπρας να μειώσει τον Κασσελάκη και οι δύο κινούνται προς την κατεύθυνση να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα. Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή είναι ή άσπρο ή μαύρο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις και ενδεχομένως σε αυτά τα σημεία να είναι λίγο διαφορετικές οι θέσεις».

Σχετικά με τοποθετήσεις του Χρήστου Σπίρτζη για τον κ. Κασσελάκη, ο βουλευτής Επικρατείας δήλωσε: «Τεχνηέντως προσπαθεί να περάσει μια εικόνα ότι υπάρχει θέμα πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, δεν αμφισβητείται ο Κασσελάκης. Ο κ. Σπίρζης από την αρχή που ανέλαβε ο Κασσελακης είναι μια θέση τέτοια, παράξενη. Το ότι ο κ. Σπίρτζης παίρνει μια τέτοια θέση δεν σημαίνει ότι αμφισβητείται ο Κασσελάκης».

Ερωτηθείς για το εάν οι δηλώσεις Σπίρτζη ξεπερνούν τα όρια, ο κ. Αποστολάκης απάντησε: « Άποψή του είναι, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του, ο ίδιος πρέπει να πει ότι αφού δεν υποστηρίζει τον Πρόεδρο και αφού πιστεύει ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση πουθενά να κάνει κάτι ανάλογο με αυτά που λέει. Εγώ όταν κάπου δεν συμφωνώ και δεν είμαι παράλληλος κάνω και την ανάλογη ενέργεια για να μην εκτίθεμαι. Αν ο κ. Σπίρτζης νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για τον ίδιο πρέπει να πάρει μια απόφαση, δεν είναι ανάγκη να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον διαγράψει. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει κανέναν για τις θέσεις του και για τις απόψεις του».

 

Στα χαρακώματα Κασσελάκης-Τσίπρας


Η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη πυροδότησε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά σε ολική ρήξη με τον «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ και να εξαπολύει ευθεία πυρά στον Αλέξη Τσίπρα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου αναμένουν τώρα από την πλευρά Τσίπρα τις πρώτες αντιδράσεις και από αυτές θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα κλιμακώσουν την επίθεση, ωστόσο όλα θα κριθούν στη συνεδρίαση της ΚΕ, που μάλλον μετατίθεται για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.


Στελέχη της φρουράς Τσίπρα μιλούν για μια απολίτικη διαδικασία, με τον κ. Κασσελάκη να ανακοινώνει τις προθέσεις του όχι σε κάποιο κομματικό όργανο, αλλά στα social media και με ένα αφήγημα που ταιριάζει περισσότερο σε ακροδεξιά κόμματα, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα μιλούν και για απανωτές ύβρεις από έναν πρόεδρο που «έχασε τις εκλογές από το πόθεν έσχες του που δεν κατέθεσε επί της ουσίας ποτέ», αναφερόμενοι στα περί οικονομικής εξυγίανσης που υπόσχεται ο κ. Κασσελάκης και στους «σκελετούς» που απειλεί ότι θα βγάλει από την ντουλάπα της Κουμουνδούρου σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

 

Σύγκρουση Ζαχαριάδη με Μωραΐτη και Πολάκη

Η συζήτηση για τον ενιαίο φορέα στην Κεντροαριστερά προκαλεί αμηχανία στην Κουμουνδούρου η ηγεσία της οποίας δείχνει να μένει εκτός συμφώνα με στελέχη που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη να βάζουν με κάθε τρόπο εμπόδια στο διάλογο και επιχειρώντας σε πολλές περιπτώσεις να τον φαλκιδέψουν.


Το πολεμικό κλίμα που έχει ανοίξει μεταξύ νεοπροεδρικών και παλιάς φρουράς διαχέεται σε όλες τις φάσεις της κομματικής διαστρωμάτωσης.

Νωρίτερα σήμερα ο Κώστας Ζαχαριάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη, απαντώντας στον βουλευτή Χανίων για όσα τον κατηγόρησε χθες, στηρίζοντας τα όσα ανέφερε ο Νίκος Μωραΐτης.

Χθες ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X κάλεσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Σπίρτζη, τον Θεοχαρόπουλο και τον Τεμπονέρα να πάνε στο ΠΑΣΟΚ, τους Κ. Ζαχαριάδη-Αλ. Φλαμπουράρη στη Νέα Αριστερά, τη Ν. Γιαννακοπούλου και τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο αλλά και την Λιάνα Κανέλλη στη… ΝΔ και τον Γ. Τσίπρα… σπίτι του.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε στον Νίκο Μωραΐτη προτρέποντας τον να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Στη συνέχεια όμως ο Παύλος Πολάκης πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του στιχουργού γράφοντας «όντως Κώστα η ιστορία έγραψε πως αν δεν είχες έρθει σε συννενόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες το περασμένο καλοκαίρι, σήμερα θα είχαμε δήμαρχο Αθηναίων το Νίκο Παππά και όχι ευρωβουλευτή».

Η απάντηση από τον Κώστα Ζαχαριάδη ήρθε σήμερα το πρωί και ήταν ιδιαίτερα σκληρή, αφού κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη για την πολιτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία υποστηρίζει πως ήταν λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την επιστολή με την υποκριτική του συγνώμη στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ τον καλεί να απαντήσει και για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη. «Πες μας τι έγινε στην Κρήτη που το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο», γράφει χαρακτηριστικά.

Τεμπονέρας: Μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια για την ηγεσία Τσίπρα

Στη μάχη των χαρακωμάτων όμως φαίνεται πως μπήκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο ACTION 24 και σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε πως του είναι αδιανόητο να σκεφτεί ότι υπάρχει υπόνοια για την ηγεσία Τσίπρα.

«Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα. Άρα θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν, και αυτό δεν θα γίνει στα τηλεοπτικά πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρατηρώ φαινόμενα και μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας. Αυτό δεν χρειάζεται. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε έξω και μπροστά, όχι πίσω και μέσα. Και αυτό αφορά το σύνολο του προοδευτικού χώρου. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων τού χθες», τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *