Έρ. Έντμαν εκπρόσωπος ΜέΡΑ25: Το νόμισμα δεν είναι φετίχ για εμάς

Επιμένει το ΜέΡΑ25 στις θέσεις του για το νόμισμα. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν μιλώντας σήμερα στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας είπε πως «δεν έχουμε κανένα απολύτως φετίχ με τα νομίσματα»!


«Ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση στο ΜέΡΑ25 είναι ακριβώς διότι προτείναμε ένα πρόγραμμα και γενικά ένα σύνολο πολιτικών θέσεων, το οποίο δεν υπάρχει από τα άλλα πολιτικά κόμματα. Είναι ένα σχέδιο το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει για τη χώρα μας και δεν το προτείνει κανένας άλλος. Κι αυτό είναι ο πραγματικός λόγος που αναλώνονται προσωποκεντρικά και γενικά προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα με άστοχες παρομοιώσεις για το σχέδιο Δήμητρα αντί να μιλήσουμε για την ουσία και το τι πραγματικά προτείνει το σχέδιο» υποστήριξε ο κ. Έντμαν.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως φετίχ με τα νομίσματα» ξεκαθάρισε ο κ. Έντμαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «για εμάς, το νόμισμα πρέπει να είναι υπηρέτης του ανθρώπου και όχι ο άνθρωπος υπηρέτης του νομίσματος».

«Αυτό το οποίο συμβαίνει για πάνω από μία δεκαετία σε αυτή τη χώρα, είναι ένα “ναι σε όλα”, το οποίο διαμορφώνεται μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο προσπαθούν να προωθήσουν τα μνημονιακά κόμματα αυτής της χώρας ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική, ο ΦΠΑ πρέπει να μείνει στα ύψη, δεν μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους μισθούς με βάση τον πραγματικό πληθωρισμό, δεν μπορούμε να καταργήσουμε την 100% προπληρωμή του φόρου. Γιατί; Την περίοδο της πανδημίας η Γερμανία κατέβασε τον ΦΠΑ, υπήρξε καμία συζήτηση να κλείσουν τις τράπεζες; Ποια είναι η διαφορά μας; Δεν είμαστε εμείς ανεξάρτητη χώρα;» συνέχισε ο κ. Έντμαν.

Σε καμία περίπτωση το ΜέΡΑ25, δεν επιδιώκει την έξοδο από το ευρώ, διαβεβαίωσε ακόμα ο κ. Έντμαν.


«Εμείς θα προβούμε σε αυτές τις πολιτικές τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας για να μπορέσει να ξαναγίνει βιώσιμη και να μη φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό. Και από εκεί και πέρα, το αν αυτές οι αυτονόητες πολιτικές θα αποδειχθούν σημείο τριβής με τις Βρυξέλλες αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε καμία έξοδο από το ευρώ και καμία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτό όμως το οποίο λέμε ότι φοβόμαστε πολύ περισσότερο τη συνέχιση και τη μονιμότητα αυτής της καταστροφικής κατάστασης στη χώρα μας απ’ ό,τι φοβόμαστε την έξοδο από το ευρώ» συμπλήρωσε ο κ. Έντμαν.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *