Ο Βαρουφάκης θέλει να ξανακλείσει τις τράπεζες όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25

Ο εφιάλτης του 2015 είναι πιθανό να επαναληφθεί όπως δήλωσε ο εκπροσώπος Τύπου του κόμματος, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν στην εκπομπή του Mega με τίτλο «Ο δρόμος προς την κάλπη» με τη Νίκη Λυμπεράκη. Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικές του κόμματος Βαρουφάκη μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών.


Ο διάλογος

Έντμαν: Η βάση μου είναι στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η ειδικότητά μου. Εργάζομαι επτά χρόνια στις Βρυξέλλες. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη αυτό το οποίο λέτε. Τόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λυμπεράκη: Εσείς θέλετε να πάμε στη δραχμή; Να βγούμε από την ευρωζώνη θέλετε;

Έντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.


Λυμπεράκη: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…


Έντμαν: Μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.

Λυμπεράκη: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες;

Έντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Λυμπεράκη: Σας ευχαριστώ πολύ.


Έντμαν: Και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Το σχετικό απόσπασμα της «Ομάδας Αλήθειας»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, λίγο αργότερα με ανάρτησή του στο Twittter απαντώντας στην «Ομάδα Αλήθειας»  επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του για το κλείσιμο τραπεζών λέγοντας τα εξής:

«Ναι υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια. Ή είναι χαρακτηριστικό ανεξάρτητων χώρων να τους κλείνουν τις τράπεζες ξένοι; Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: ο δρόμος προς την ελπίδα απαιτεί την ρήξη, η οποία αν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες που μας καταδυναστεύουν, θα είμαστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ. Υγ: άρα αποδέχεται επιτέλους η Ομάδα Αλήθειας ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η Φρανκφούρτη, όχι ο Βαρουφάκης;»,

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *