Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν πάνω από 140.000 άτομα – Στις 11 αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Τις προσδοκίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε η προσέλευση στις σημερινές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος.


Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η «η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτελεί ηχηρό μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και ότι από εμάς περιμένουν τις παρεμβάσεις για μια καλύτερη ζωή».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πρόσθεσε ότι ο αριθμός προσέλευσης ήταν 141.000 ένα τέταρτο πριν από τις 21:00 και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν οι πόρτες στα εκλογικά τμήματα εάν υπάρχει κόσμος που δεν πρόλαβε να ψηφίσει.

Νωρίτερα, την παράταση της διαδικασίας εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τουλάχιστον μέχρι τις 9:00 το βράδυ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της αυξημένης συμμετοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Δρόσος, μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει περίπου 130.500 άτομα συν 1.100 άτομα από το εξωτερικό. Ανέφερε ακόμη ότι περίπου 35.000 είναι νέα μέλη που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.


Τέλος, ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα δεν πρέπει να αναμένονται πριν από τις 11:00 το βράδυ.


Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς ζήτησε νωρίτερα παράταση της διαδικασίας.

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη», τονίζει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου στις 21:00 θα υπάρχει εικόνα για το 50%, ενώ μετά τις 22:00 αναμένονται τα αποτελέσματα.


Η διαδικασία

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, οι οποίοι έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ακόμη και αν εγγραφούν αύριο, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Απαραίτητο να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *