Έχει ξεκινήσει η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Χαρίτσης φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα και πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του  ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει νέο επικεφαλής της Κ.Ο., ώστε να εκπροσωπείται το κόμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενόψει και της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ η ονοματολογία καλά κρατεί, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης φαίνεται πως είναι ήδη στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Τον δρόμο για την αλλαγή στην ηγεσία άνοιξε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο.

Στη μακροσκελή δήλωση του ο Αλ. Τσίπρας, απευθύνθηκε σε όλους όσους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όχι, μίλησε για την «οδύνη» που του προκάλεσε αυτή η απόφαση την όποια, όπως είπε, δεν την πήρε «εν θερμώ», ενώ επίσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης του τόπου.


Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *