«DYPA Business Partners Awards» – Α. Γεωργιάδης : Τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότεροι από 150.000 πολίτες έχουν βρει δουλειά από τα προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκδήλωση «DYPA Business Partners Awards», την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη.


Πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία «DYPArtnerships», που εγκαινιάζει η ΔΥΠΑ, προκειμένου να αναδείξει τη διαρκή ενίσχυση των σχέσεών της με τον κόσμο του επιχειρείν, καθώς στόχος της είναι η αποτελεσματική σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Με τον νέο θεσμό «DYPArtnerships», η ΔΥΠΑ διευρύνει περαιτέρω την εξωστρέφειά της και αναπτύσσει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος συνεργασιών, το οποίο θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες γνώσεις και ταλέντα για τις κενές θέσεις εργασίας που διαθέτουν και θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη στήριξη όσων πολιτών αναζητούν θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στις επαγγελματικές επιδιώξεις τους.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον διαμεσολαβητικό ρόλο της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας και υπογράμμισε ότι, τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότεροι από 150.000 πολίτες έχουν βρει δουλειά από τα προγράμματα απασχόλησης, που υλοποιεί.

«Είναι φανταστική η σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ γιατί παρουσιάζει ένα φανταστικό θέμα: τη μεγάλη επιτυχία της. Μία επιτυχία που την πιστώνεται προσωπικά ο Διοικητής κύριος Πρωτοψάλτης και η ομάδα του. Τα τελευταία χρόνια, έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους κυρίως από τα προγράμματα απασχόλησης.


Και οι «Ημέρες Καριέρας» έχουν αποδειχθεί όμως ένα σημαντικό εργαλείο για τους ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά. Υπάρχουν πάρα πολλές προσωπικές ιστορίες από ανέργους που άλλαξε η ζωή τους επειδή αποφάσισαν να επισκεφτούν μία από τις «Ημέρες Καριέρας». Ακόμα και εργαζόμενοι με χαμηλότερο μισθό, αποφάσισαν να πάνε και να βρουν εκεί καλύτερη δουλειά και αυτό έφερε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτούς και τις οικογένειές τους.


Αν αυτά καταφέρουμε και τα προβάλλουμε στην ελληνική κοινωνία, θα έχουμε δύο μεγάλα κέρδη. Πρώτον, θα δείξουμε ότι δεν είναι όλα μαύρα όπως νομίζουμε και δεύτερον, θα δείξουμε και για πολλούς άλλους ανθρώπους που πιθανόν δεν έχουν σκεφτεί ότι υπάρχουν αυτές οι ευκαιρίες, πόσες ευκαιρίες έχουν μπροστά τους σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι στην αγορά εργασίας υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εργαζόμενους.

Αν θέλει κάποιος να συνοψίσει σε δύο φράσεις τι πραγματικά έκανε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν έχει παρά να γράψει αυτές τις δύο φράσεις που θα σας πω με τη σειρά. Η πρώτη φράση είναι, τι έλεγαν οι πολίτες στους Υπουργούς το ’19: «βρείτε μας δουλειά». Η δεύτερη φράση, τι λένε τώρα οι επιχειρήσεις στους Υπουργούς το ’23: «βρείτε μας εργαζόμενους». Αυτό το διάνυσμα που διανύσαμε όλοι μαζί με την κοινωνία, αυτά τα τέσσερα χρόνια, μας φέρνει σήμερα μπροστά σε ένα ευχάριστο πρόβλημα, γιατί είναι πιο ευχάριστο να λένε, «βρείτε μας εργαζόμενους» από το «βρείτε μας δουλειά». Εμείς τον ιδιωτικό τομέα δεν τον θέλουμε αντίπαλο. Δεν είμαστε το κράτος από τη μια και ο ιδιωτικός τομέας από την άλλη. Ο ιδιωτικός τομέας εδώ είναι σύμμαχός μας. Στόχος μας είναι να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να προχωράει στη ζωή του».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ και εθνικός συντονιστής δεξιοτήτων, Σπύρος Πρωτοψάλτης, παρουσίασε τον μέχρι σήμερα απολογισμό των δράσεων της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ).

Όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης, «ο διαμεσολαβητικός ρόλος της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας είναι να βρίσκει δουλειά σε όσους αναζητούν εργασία και να βρίσκει προσωπικό στις επιχειρήσεις που ψάχνουν για εργαζόμενους. Η ΜΕΜΜΕ, μέσα από ένα δίκτυο εξειδικευμένων εργασιακών συμβούλων, έχει αποδείξει με απτά αποτελέσματα ότι μπορεί να παίξει έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας και είναι ο καλύτερος σύμμαχος κάθε επιχείρησης, αφού παρέχει στοχευμένες, δωρεάν υπηρεσίες σε εταιρίες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων».


Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι, μέσα από τις Ημέρες Καριέρας, έναν θεσμό που έχουν «αγκαλιάσει» οι τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα, η ΜΕΜΜΕ έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να βρουν δουλειά και τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό για τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, επιδίωξη της σημερινής εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι επιχειρήσεις που συνεργάστηκαν με τη ΔΥΠΑ και είχαν είτε τις περισσότερες προσλήψεις είτε την πιο ενεργό συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας.

Με βάση τα στοιχεία, που παρουσίασε, η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της, ενώ, τη διετία 2021-2023, πραγματοποιήθηκαν 22 Ημέρες Καριέρας της ΔΥΠΑ, με τη συμμετοχή πάνω από 1.200 επιχειρήσεων, με περισσότερες από 35.000 προσφερόμενες θέσεις εργασίας και έγιναν πάνω από 5.000 προσλήψεις. Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και οι ειδικότητες αφορούν διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Πρωτοψάλτης ανακοίνωσε το πρόγραμμα διεξαγωγής των Ημερών Καριέρας της ΔΥΠΑ για το 2024, επισημαίνοντας ότι οι επόμενες Ημέρες Καριέρας, που έχουν ήδη προγραμματιστεί, είναι τον Ιανουάριο στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο στο Ηράκλειο Κρήτης, τον Απρίλιο στο Κιλκίς, τον Μάιο στον Βόλο και τον Ιούνιο στη Χαλκίδα.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω ο διαμεσολαβητικός ρόλος της ΔΥΠΑ, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι, στις 11 Δεκεμβρίου 2023, θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων, με διάρκεια απασχόλησης έως 24 μήνες και βασικό κριτήριο επιλογής των υποψηφίων την επαγγελματική εμπειρία πάνω στη συμβουλευτική.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πρωτοψάλτης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας ψηφιακής πλατφόρμας αναζήτησης θέσεων εργασίας, που αφορά τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις «Hot Jobs».

Όπως διευκρίνισε, «με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης με φίλτρα ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, το είδος απασχόλησης, την ειδικότητα και την προϋπηρεσία.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αποστολής βιογραφικού με το πάτημα ενός κουμπιού, η καταχώριση αγγελίας από τις επιχειρήσεις είναι μία εύκολη διαδικασία, ενώ εξίσου εύκολη είναι και η αναζήτηση πάνω στον χάρτη ανά περιοχή».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις Ημέρες Καριέρας, επενδύει σε εργασιακούς συμβούλους και δημιουργεί ένα νέο εργαλείο για την ανάρτηση θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι εξής επιχειρήσεις: ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με το Best Match Award για την καλύτερη σύζευξη, ο όμιλος εταιριών ΟΤΕ με το Most Loyal Award για τη συμμετοχή και στις 22 Ημέρες Καριέρας της ΔΥΠΑ έως σήμερα και η επιχείρηση MITSIS HOTELS με το Hiring Record Award για τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων σε μία «Ημέρα Καριέρας».

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος, Μαρία Αναστασοπούλου, ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τον νέο θεσμό «DYPArtnerhips», με τη συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων, που συνεργάζονται επιτυχημένα τα τελευταία χρόνια με τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *