Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη – Στις 24 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει και η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 24 μονάδων από το δέυτερο ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην τρίτη θέση.


Οι πολίτες σε ποσοστό 41% θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό ενώ δεύτερος είναι ο «Κανένας» που επιλέγει το 28%, ενώ οι κ.κ Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης μένουν στο 6%.

Πτώση σημειώνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ – που είχαν ενισχυθεί αρκετά το Νοέμβριο – ενώ σημαντική άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, που φτάνει στο 7,2% στην εκτίμηση ψήφου. Άνοδο – αλλά πολύ μικρότερη – εμφανίζει και η «Νίκη». Η Νέα Αριστερά καταγράφεται χαμηλά και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis, μένοντας στο 2,4% στην εκτίμηση ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 8,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν για το κόμμα των Αλέξη Χαρίτση και Έφης Αχτσιόγλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μείωση του ρυθμού πτώσης των πσσοστών του – χάνει μόλις 0,3 της μονάδας στην εκτίμηση ψήφου και πηγαίνει στο 12,4%, ωστόσο αξιολογείται θετικά μόλις από το 10% του δείγματος. Παράλληλα, η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη είναι πολύ χαμηλή – ξεπερνά μόνον εκείνη του Δημήτρη Νατσιού και του Βασίλη Στίγκα.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει πολύ χαμηλή συσπείρωση – στο 51% – ενώ της ΝΔ είναι πολύ υψηλή, στο 83,8% και του ΠΑΣΟΚ στο 82,7%.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *