Δεν είναι προεκλογική η παρέμβαση στο ρεύμα ξεκαθαρίζει ο Πέτσας

Η κυβερνητική παρέμβαση στους λογαριασμούς ρεύματος δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ απέκλεισε αυτό το σενάριο λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας: «Η παρέμβαση δεν συνδέεται σε με κανένα σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές, αλλά με την ανάγκη της κοινωνίας να νιώθει την κυβέρνηση δίπλα της. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».

Όπως είπε τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο θα αποτυπωθεί στους λογαριασμού η παρέμβαση στο ρεύμα, είτε αφορά αναδρομική κάλυψη από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο, είτε μόνιμη μείωση των τιμολογίων από τον Ιούλιο και μετά.

Για την παρέμβαση για τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας, τόνισε ότι αποτέλεσε εθνική πρωτοβουλία να επιστραφεί το 90% . «Μόνο η κυβέρνηση μας το έκανε και η Ιταλία σε ποσοστό 25%, καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσους μήνες μέχρι να αποφανθεί μια επιτροπή ανταγωνισμού να επιστραφούν αν υπάρχουν τέτοια χρήματα πίσω στην κοινωνία. Θα δούμε τι θα δείξει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας και θα πάμε κατευθείαν να φορολογήσουμε στην πηγή αυτό το υπερκέρδος και θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία» πρόσθεσε.


Για τις μειώσεις στον φετινό ΕΝΦΙΑ, δήλωσε «πως αν έλεγε κανείς το 2019 ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θα μείωνε κατά 1 δισ. τον ΕΝΦΙΑ θα έλεγε ότι είναι τρελός». Με την εμπιστοσύνη έρχονται τα χρήματα στην ελληνική κοινωνία, αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *