«Δεν μπορεί να καταγγέλλεις απίστευτα πράγματα και μετά να μην έχεις στοιχεία» τονίζει ο Καραγκούνης

«Περισσότερο από την κ. Φωτίου, θα μείνω σε αυτό που λέει ο κ. Μαντζουράνης, γιατί η κ. Φωτίου βάζει μια διάσταση ότι κάποιοι θέλουν να προσβάλουν την κυβέρνηση από διάφορα κέντρα και επιχειρηματικά κέντρα, οπότε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσουν τελικά είμαστε υπηρέτες των συμφερόντων, είμαστε η κυβέρνηση που χτυπάει τα συμφέροντα; Το λέω λίγο περιπαικτικά, αλλά αυτό που λέει ο κ. Μαντζουράνης έχει μια σημασία. Δεν μπορεί να καταγγέλλονται απίστευτα πράγματα, οι παρακολουθήσεις η μία μετά την άλλη, δεν ξέρω πόσες έχουν φτάσει στον αριθμό και από την άλλη να λες ότι δεν έχω στοιχεία για να τα υποστηρίξω, γιατί στην ουσία αυτό λέει».


Αυτό ήταν το σχόλιο του Κώστα Καραγκούνη, βουλευτή της ΝΔ όταν ερωτήθηκε  στο Πρώτο Πρόγραμμα για τα όσα δήλωσαν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που αφορά στην λειτουργία της ΕΥΠ και την κυβερνοασφάλεια και τέθηκε στην βουλή για διαβούλευση, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι μπαίνουν πολύ ισχυρά φίλτρα, για ένα πλαίσιο το οποίο μέχρι τώρα δεν υπήρχε. «Ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα δεν προβλεπόταν κάτι» σημείωσε και τόνισε πως σύμφωνα με το υπό διαβούλευση ν/σ,  θα πρέπει να δοθεί άδεια για νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου και από τον Πρόεδρο της Βουλής, πριν την εισαγγελική κρίση. «Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, μπαίνουν πολύ περισσότερα φίλτρα. Γενικά στη διαδικασία μπαίνουν φίλτρα και για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά βεβαίως και αλλάζει και η ποινική απαξία. Υπάρχει και η ποινική μεταχείριση των όσων κάνουν υποκλοπές. Επανέρχεται το κακούργημα και βεβαίως όσων εμπορεύονται ή θέλουν να εμπορευθούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά, είναι μια παράνομη πράξη» προσέθεσε.

Όταν ξέσπασε η ιστορία, ανέφερε ο κ. Καραγκούνης, είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι στο τέλος της ημέρας αυτό το οποίο θα έπρεπε να συζητηθεί ήταν η αλλαγή ενός πλαισίου το οποίο δεν υπήρχε μέχρι τώρα και «τα πράγματα υπό μία έννοια κινούνταν σε μία θεσμική ασάφεια ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα και αυτό ήταν διαχρονικό το πρόβλημα».

«Πρέπει να  ξεχωρίσουμε, επειδή τα έχουμε βάλει όλα στο ίδιο καζάνι, είναι άλλο η νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη, για την οποία έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες και έχουν μπει βεβαίως και αυτά τα φίλτρα και άλλο το παράνομο λογισμικό και όλες αυτές οι λίστες, με τις οποίες μας έχουν βομβαρδίσει το τελευταίο διάστημα, αλλά βεβαίως κανείς δεν φέρνει αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτές τις λίστες. Είναι άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με το παράνομο λογισμικό που και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία τα ρυθμίζει όλα αυτά τα ζητήματα και για το παράνομο λογισμικό, όπου πλέον αλλάζει και το ποινικό πλαίσιο, αυστηροποιεί το ποινικό πλαίσιο για όποιον υποκλέπτει ή για όποιον προμηθεύεται τέτοιο υλικό» ανέφερε ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ.


«Πειράζει τον οποιονδήποτε όταν έρχονται στο φως της δημοσιότητας τέτοια γεγονότα. Εμάς βεβαίως μας πείραξε προσωπικά με την έννοια της νόμιμης επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη, αλλά για τότε έχουμε εξηγήσει. Για τα υπόλοιπα ζητήματα των παρακολουθήσεων, φαίνεται να έχουν γίνει αρκετές παρακολουθήσεις πολλών πολιτικών προσώπων, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, του νυν πρωθυπουργού. Είναι μια ιστορία την οποία πρέπει να τη δούμε συνολικά, πανευρωπαϊκά γιατί υπάρχουν παρακολουθήσεις σε αρχηγούς ευρωπαϊκών κρατών και Ευρωπαίων αξιωματούχων, ένα ζήτημα που απασχολεί συνολικά την Ευρώπη και γι’ αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερη εξειδίκευση και αυτό είναι πολύ ενοχλητικό για όλους μας» προσέθεσε ο κ. Καραγκούνης, σημειώνοντας πάντως πως από αυτή την ιστορία δεν θα πρέπει να απαξιωθεί το κύρος της ΕΥΠ και η δουλειά που γίνεται εκεί, «γιατί είναι πολύ σημαντική, είμαστε σε μια δύσκολη γεωγραφική θέση και γεωπολιτική και χρονικά θα έλεγα είναι μια στιγμή με πολύ μεγάλες προκλήσεις».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *