Αποθέωση Κυρ. Μητσοτάκη στο Μόναχο: Ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και νομιμοποίησε το γάμο ομόφυλων

Με θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην 60η Διάσκεψη του Μονάχου και ενώ στην προσφώνησή του αναφέρθηκε «ως ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και τού αξίζουν συγχαρητήρια» και έγινε ιδιαίτερη μνεία «γιατί μόλις ψηφίστηκε ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών στην Ελλάδα»».


«Είμαι εδώ με λίγες ώρες ύπνο, αλλά νομίζω είναι απόφαση – ορόσημο και είμαι υπερήφανος γιατί είμαι ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός που εισήγαγα τέτοιο νομοσχέδιο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε μέρισμα ειρήνης, συνεχώς αντιμετωπίζαμε γεωπολιτικές απειλές στη γειτονιά μας και πάντα, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, δαπανούσαμε πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Στην περίπτωσή μας έπρεπε να αυξήσουμε τις δαπάνες γιατί αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σε αντίθεση με άλλα κράτη. Πρέπει όλοι να δαπανούν περισσότερα στην άμυνα αλλά να είμαστε και πιο έξυπνοι στην κατανομή των πόρων, σε μία εποχή με υψηλά επιτόκια, πίεση στους προϋπολογισμούς και επιπλέον δαπάνες μετά την πανδημία».

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιτύχει όλους τους μεσοσταθμικούς στόχους. Μειώνουμε το χρέος γιατί η οικονομία πηγαίνει πιο γρήγορα από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Πρόκληση είναι να κάνουμε περισσότερα στην άμυνα. Η ανάπτυξη μάς οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε:

«Μειώνουμε το χρέος γιατί η οικονομία πηγαίνει πιο γρήγορα από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Η ανάπτυξη μάς οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά. Ευρωπαϊκή άμυνα σημαίνει προτεραιοποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που τώρα είναι κατακερματισμένη. Για παράδειγμα για αγορά φρεγάτας δεχόμαστε πέντε- έξι διαφορετικές προσφορές κι αυτό δεν έχει νόημα. Σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, συμφωνήσαμε ότι οι αμυντικές δαπάνες δεν θα μετρούν στον προυπολογισμό. Η άμυνα λόγω ζωτικού χαρακτήρα, είναι κάτι ξεχωριστό», είπε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.


 

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Currency for Change: World Politics on a Budget» στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *