Αποκάλυψη Νίκης Κεραμέως για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο: «Θα πραγματοποιηθεί μέσω γραπτού διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ» #ΝίκηΚεραμέως #Δημόσιο #ΑΣΕΠ

 

Η διαδικασία επιλογής όλων των προϊσταμένων στο Δημόσιο θα πραγματοποιείται με δημόσιο γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων υπό το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), αποκάλυψε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμεως


Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην “Καθημερινή της Κυριακής” τόνισε ότι η επιλογή θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και επισήμανε: «Η εργασιακή εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και n απόδοση στον γραπτό διαγωνισμό (σ.σ. στο Δημόσιο), θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο και να τον τοποθετήσουμε στην κατάλληλη θέση προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών».

«Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου, προχωρούμε σε μία δομική αλλαγή, εισάγοντας οριζόντια στη διαδικασία επιλογής όλων των προϊσταμένων στο Δημόσιο γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων, αποσκοπώντας να ανιχνεύσουμε στους υποψηφίους δεξιότητες όπως ο επαγωγικός ή ο παραγωγικός συλλογισμός. Ο γραπτός διαγωνισμός θα διεξάγεται υπό το ΑΣΕΠ και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτόν θα συνυπολογίζονται στη συνολική μοριοδότησή τους, ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στις δημόσιες υπηρεσίες να εργαστούν αποτελεσματικότερα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και οι θέσεις των προϊσταμένων είναι μείζονος σημασίας για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Η εργασιακή εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και n απόδοση στον γραπτό διαγωνισμό, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο και να τον τοποθετήσουμε στην κατάλληλη θέση προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών», κατέληκε η υπουργός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *