Ανακοινώνει μέτρα για την ενέργεια ο Μητσοτάκης – Τι άφησε ανοιχτό για τον κορωνοϊό

Στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας πως πρέπει να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού με την τρίτη δόση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες το πρωί της Πέμπτης.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός λόγω της εξέλιξης με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε, σημείωσε.

«Στην Ελλάδα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, που αφορά σε περισσότερα τεστ, νομίζω ότι πρέπει να υλοποιηθούν μόνο κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων για να κερδίσουμε επιπρόσθετο χρόνο» σημείωσε.

Εκτός από τα μέτρα για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ανακοινώσεις και την αντιμετώπιση των αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Όπως είπε, υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις στις τιμές φυσικού αερίου. «Θα συζητήσουμε για παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κυβέρνηση θα προνοεί για να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Θα βοήσουμε τους αγρότες και θα πω περισσότερα στον προϋπολογισμό, το Σάββατο».


 Αναφερόμενος στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσουν να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *