Πέρασαν στη Μολδαβία οι έλληνες διπλωμάτες του Κιέβου – Επικοινωνία Κ.Μητσοτάκη με προξενεία σε Μαριούπολη και Οδυσσό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητησοτάκης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο ο οποίος έχει σταλεί εκτάκτως στη Μαριούπολη για να ενισχύσει τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση.


Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι στη Μαριούπολη το Ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι το μόνο που θα παραμένει ανοιχτό.

Οι Ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις, σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους, στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

Το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας από το Κίεβο πέρασε στη Μολδαβία

Η πομπή αυτοκινήτων που ξεκίνησαν από το Κίεβο χθες, με το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας, δημοσιογράφους κ.α. βρίσκονται εκτός Ουκρανίας.


Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών η πομπή των αυτοκινήτων από την ελληνική πρεσβεία βρίσκεται στη Μολδαβία και κατευθύνεται προς τη Ρουμανία.


Η πομπή ξεκίνησε χθες από το Κίεβο
Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουκρανία, η δημοσιογράφος Ανδριάννα Μαγγανιά, η αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης φυγαδεύτηκε μαζί με το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *